Čínské karbanátky si zamilujete a nepotřebujete k nim přílohu!

Mleté maso patří mezi velké oblíbence. Můžete ho připravit na mnoho způsobů, ale karbanátky patří mezi nejoblíbenější z nich. Postupem času vás ale možná trochu omrzí a chcete vyzkoušet novou chuť. Dnes vám přinášíme čínský recept s mletým masem, který byste měli rozhodně vyzkoušet. Jedná se o čínské řízky z mletého masa, které si snadno vychutná celá rodina. Navíc je můžete udělat trochu menší, takže to bude vypadat, že máte na stole hromadu jídla.

Reklama

Co budete potřebovat?

Dnešní recept je velmi jednoduchý a potřebujete na něj jen pár ingrediencí. Připravte si:

  • 600 gramů mletého masa,
  • 4 polévkové lžíce krupice,
  • 2 cibule,
  • 2 vejce,
  • ½ lžičky soli,
  • špetku černého mletého pepře,
  • ½ lžičky mleté papriky,
  • ½ lžičky koriandru,
  • 2 brambory.

Nic jiného nepotřebujete. Jen maso, vejce, brambory a trochu koření. Nic jiného nepotřebujete a uvaříte své rodině vynikající večeři, na kterou ještě dlouho nezapomenou. Chutná totiž úžasně!

souspark.ru

Pracovní postup

Mleté maso vložte do větší misky. Smíchejte ho s krupicí, promíchejte a nechte 10 minut odležet stranou. Mezitím si můžete nakrájet cibuli na velké kousky. Rozbijte vejce a přidejte ho k cibuli. Tyčovým mixérem vytvořte homogenní směs. Do cibulové směsi přidejte koření: sůl, mletý černý pepř, mletou papriku a koriandr. Důkladně promíchejte a přidejte tuto vynikající směs do mletého masa. Znovu důkladně promíchejte, aby se maso pořádně ochutilo.

Reklama
souspark.ru

Namočte si ruce do vody a vytvarujte z mletého masa placky nebo malé řízky. Na dostatečně velké pánvi rozehřejte rostlinný olej a opékejte kousky masa na rozpáleném oleji, dokud nebudou hotové. Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Vložte je do pánve pod maso. Přidejte 50 ml vody a pánev zakryjte pokličkou. Maso připravujte na mírném ohni 15 minut. Jako příloha vám postačí jen zeleninový salát a pečivo.

Zdroj: souspark.ru

Reklama