Domácí sladké pečivo je vždy neuvěřitelně chutné. Když k tomu přidáte pudink, chuť karamelu a hořkou čokoládu, vznikne vám dokonalý dezert pro celou rodinu. Příprava je velmi jednoduchá, nepotřebujete příliš mnoho surovin a konečný výsledek je vynikající. Vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat. Jedinečná chuť tohoto pečiva vás vždy překvapí a potěší. Navíc vypadají tak dobře, že je snadno nabídnete také každé návštěvě.
Co budete potřebovat?
Na tento recept nepotřebujete žádné drahé nebo záhadné suroviny. Většinu z nich máte v kuchyni i v této chvíli a zbytek si snadno koupíte v každých potravinách. Podívejme se, co budete potřebovat a jak si můžete připravit tento vynikající dezert. Potřebujete:
- pšeničná mouka – 190 gramů,
- máslo – 130 gramů,
- voda – 250 ml,
- vejce – 4 ks,
- prášek do pečiva – ½ lžičky,
- pudink s karamelovou příchutí – 1 balíček,
- mléko – 750 ml + 4 polévkové lžíce,
- cukr – 4 polévkové lžíce,
- hořká čokoláda – 6 kostek.
Pracovní postup
V hrnci rozehřejte vodu a máslo. Zahřejte směs, dokud se máslo nerozpustí. Poté snižte teplotu na sporáku. Do této směsi přidejte mouku s práškem do pečiva. Prudce promíchejte metličkou, která je na to nejlepší. Všechny suroviny se musí spojit dohromady. Poté nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu. Vychladlou směs smíchejte s vejci a promíchejte. Plech vyložte pečicím papírem. Z těsta udělejte menší bochánky na plech.
Troubu předehřejte na 190 stupňů a pečte 25-30 minut. Poté je nechte vychladnout. Pudink uvařte podle návodu na obalu. Potřebujete větší porci v 750 ml mléka se 4 lžícemi cukru. Bochánky rozřízněte, abyste je mohli naplnit. V hrnci rozehřejte hořkou čokoládu se 4 lžícemi mléka. Pečivo naplňte vychladlým pudinkem a ozdobte rozehřátou čokoládou. Jestli nemáte chuť na čokoládu, můžete sladké bochánky jen posypat moučkovým cukrem.
Zdroj: zkuchnianapienku.blogspot.com