Dezerty mohou být nejen dobré, ale také velmi hezké. Lidé totiž konzumují také očima, takže i jeho vzhled je velmi důležitý. K naplnění obou kritérií si můžete připravit tyto nádherné růžičky. Je to mnohem jednodušší, než se na první pohled zdá a nepotřebujete ani příliš mnoho surovin. Uvidíte, že vám budou chutnat a okouzlí každého, kdo je uvidí a ochutná. Vyzkoušejte tento jedinečný recept. Nic lepšího jste zaručeně ještě nejedli.
Co budete potřebovat?
Dezert se skládá ze tří částí. Potřebujete suroviny na základnu, krém a něco na slepování. Na to vám bohatě postačí obyčejná marmeláda nebo džem, které máte doma. Může jít o meruňkový nebo rybízový džem. Na základní těsto budete potřebovat:
- hladká mouka – 30 dkg,
- margarín (měkký) – 20 dkg,
- moučkový cukr – 15 dkg,
- celé vejce – 1 ks,
- prášek do pečiva – ½ balíčku,
- kakao – 1 polévková lžíce.
Na krém:
- vanilkový pudink – 2 lžičky,
- mléko – 500 ml,
- moučkový cukr – 15 dkg,
- margarín – 20 dkg.
Pracovní postup
Do středně velké nebo velké mísy vložte všechny ingredience a důkladně promíchejte. Těsto rozdělte na dvě části. Do jedné části přidejte 1 polévkovou lžíci kakaového prášku. Z kakaového těsta vykrajujte kolečka a ze základního těsta vykrajujte hvězdičky. Hvězdičky vložte do kovového košíčku a kolečka rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Pečte po dobu 8-10 minut. Potom nechte těsto vychladnout na pokojovou teplotu.
Mezitím si připravte krém. Mléko svařte se 2 balíčky pudinku a cukrem, dokud nebude pudink hustý. Nechte trochu vychladnout a přidejte 20 dkg margarínu. Na každé čokoládové kolečko přilepte hvězdičku pomocí marmelády. Nakonec vanilkový krém nalijte do cukrářského sáčku a ozdobte každou kytičku pudinkovým krémem. Získáte jedinečný dezert, který uspokojí velké i malé labužníky. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!
Zdroj: tutirecept.hu