Dnes si představíme recept na krém, který můžete použít při jakémkoli pečení. Velmi jednoduše ho lze použít na náplň do dortů, pro ozdobu dezertů nebo na cupcake. Nezáleží na tom, jakou sladkost připravujete. Jestli máte rádi máslové krémy, tento recept musíte mít ve své kuchařce. Velkou výhodou je, že je velmi univerzální a dokáže do připravit i začátečník. Navíc se vám bude hodit při mnoha příležitostech bez ohledu na to, co se rozhodnete upéct.
Co budete potřebovat?
Na tento recept nepotřebujete příliš mnoho ingrediencí. Všechny jsou poměrně levné, takže se vám výroba domácího krému vyplatí a vždy s ním nádherně doplníte své dezerty. Jestli máte v plánu dělat plněné cukroví, pečivo nebo jiné pochoutky, rozhodně se tento recept musíte naučit. Na výrobu máslového krému potřebujete:
- cukr – 4 lžíce,
- koňak – 1 lžička,
- vejce – 2 ks,
- máslo – 200 gramů,
- mléko – 100 ml,
- vanilkový cukr – podle chuti.
Pracovní postup
Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu, až začnete krém připravovat! Vezměte si velkou mísu a rozklepněte do ní vejce. Přidejte klasický i vanilkový cukr. Vyšlehejte mixérem, aby se suroviny spojily. Přidejte mléko a důkladně promíchejte. Výsledek přelijte do hrnce. Směs vařte na mírném ohni za stálého míchání. Počkejte, dokud směs nezhoustne. Poté nechte hmotu vychladnout na pokojovou teplotu. V tuto chvíli máte již téměř hotovo a trvalo to jen chvilku.
Nyní vezměte mixér a vyšlehejte máslo v čisté míse. Musíte získat bílou a svěží hmotu. Za stálého míchání přidejte tenkým proudem vaječnou směs a mléko. Musíte získat homogenní hmotu. Jakmile se všechno dokonale spojí, budete mít k dispozici hladký a velmi dobrý krém. Během přípravy nezapomeňte ochutnávat, abyste věděli, že je krém správně sladký. Krém skladujte ve vhodné nádobě v lednici. Jedině tak se vám nezkazí a budete ho moci použít na dezerty všeho druhu.
Zdroj: kukhovaryty.com