Recept na vánoční klobouky na sváteční stůl!

Sušenka, kokos a čokoláda je nejlepší kombinací, jakou si můžete vychutnat o svátečních i běžných dnech. Říká se jim ruské klobouky, ale naštěstí žádné zahraniční ingredience na jejich přípravu nepotřebujete. Na svátečním stole se bude tento dezert vyjímat a všichni si na něm pochutnají. Hlavně milovníci kokosu tuto pochoutku musí vyzkoušet. Neuvěříte, jak je tento recept vynikající a vypadá krásně. Podívejme se, jak si ho můžete připravit doma za pár korun.

Reklama

Co budete potřebovat?

Jediná surovina, kterou možná nemáte na tento recept doma, je rostlinné mléko. Jinak nepotřebujete nic zvláštního. Dezert se skládá ze tří částí, ale příprava každé z nich je velmi jednoduchá. Zvládne to každý začátečník. Na těsto potřebujete:

  • mouka – 200 gramů,
  • cukr – 10 lžic,
  • prášek do pečiva – 1 balíček,
  • sycená voda – 2 dl,
  • olej – ½ dl,
  • kakaový prášek – 2 lžíce.

Na náplň:

  • sójové mléko – 500 ml,
  • cukr – 200 gramů,
  • vanilkový cukr – 2 balíčky,
  • pudink – 3 lžíce,
  • mouka – 3 lžíce,
  • margarín (máslo) – 250 gramů.

Na polevu:

Reklama
  • čokoláda – 100 gramů,
  • olej – 3 lžíce,
  • kokos na ozdobu.

Pracovní postup

Všechny ingredience na těsto nasypte do hluboké mísy a pomocí metličky je všechny spojte. Plech vyložte pečicím papírem, nalijte do něj polovinu připraveného těsta a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečte po dobu 15 minut. Stejným způsobem upečte druhou polovinu těsta. Po upečení je nechte vychladnout a vykrojte z těsta 48 koleček. Jakmile budete mít připravené těsto, můžete začít s přípravou krému a polevy.

Svařte 4 dl mléka s cukrem a vanilkovým cukrem. Mouku a pudink smíchejte se zbytkem mléka. Poté pudink uvařte podle návodu. Jakmile náplň vychladne na pokojovou teplotu, přidejte ji do vyšlehaného másla a naneste krém na upečené sušenky. Na vršek náplně položte druhou sušenku. Nakonec potřete boky dezertu nastrouhaným kokosem. Získáte celkem 24 kousků sušenek. Rozpusťte čokoládu v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni a přidejte čokoládu na vršek dezertu.

Zdroj: posnajela.rs

Reklama