Rychlá večeře nemusí znamenat, že budete mít jen namazaný chleba s máslem. Připravit si můžete i teplou večeři, která vám zabere jen chvilku, a pochutnáte si. Tyto teplé chleby si můžete stejně dobře připravit také ke snídani nebo jako zajímavou svačinu. Všichni rodiče na světě by tento recept měli znát, protože je ideální pro děti. Budou ho milovat, protože všechny děti mají rády rozpečený sýr. A vy zvládnete večeři nebo jiný chod během dne velmi rychle a levně.
Co budete potřebovat?
Na tento recept potřebujete jen čtyři ingredience. Díky tomu vás bude toto jídlo stát jen pár korun. A z těchto surovin snadno nakrmíte celou rodinu, protože vám to postačí na 5 plátků chleba. Jestli toho potřebujete více, jen násobte ingredience a vychutnejte si sýrovou chuť tohoto pokrmu. Na teplý chléb potřebujete:
- plátky chleba – 5 ks,
- tvrdý sýr – 100 gramů,
- vejce – 1 ks,
- stroužek česneku – 1 ks.
Pracovní postup
Tvrdý sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Stroužek česneku můžete také nastrouhat na jemném struhadle nebo projít přes lis. Vložte obojí do mísy a přidejte jedno vejce. Důkladně promíchejte. Získáte hustou hmotu. Vzniklou směs můžete rovnou rozetřít na plátky chleba. Do pánve nalijte malé množství oleje. Vložte do ní chléb a opečte chlebíčky do zlatova. Smažit nemusíte jen stranu se sýrovou směsí, ale také druhou stranu. Bude mnohem křupavější.
Osmažené sendviče přesuňte na papírovou utěrku. Díky tomu se zbavíte přebytečné mastnoty a výsledek nebude vůbec tučný nebo mastný. Během pár minut chlebíčky vychladnou tak, abyste je mohli pohodlně jíst. Sendviče můžete jíst studené i horké. Přidat do nich můžete také nakrájený salát, šunku nebo na výsledný pokrm položit nakrájenou zeleninu. S rajčetem nebo salátovou okurkou budou chutnat skvěle. Nejlépe ale budou chutnat k večeři. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: zinoti.lt