Tohle jsou nejlepší míchaná vejce, jaká kdy ochutnáte!

Míchaná vajíčka jsou oblíbenou snídaní prakticky každého z nás. Každý je připravuje trochu jinak a přidává do nich své oblíbené chutě. Nejen to. Můžete je dokonce připravovat různými způsoby. Většina z nás si je připravuje na másle na pánvi, ale to není jediný způsob, jak na míchaná vajíčka. Poradíme vám zajímavé způsoby, jak si můžete urychlit snídani a zároveň si ji vychutnat.

Mikrovlnná trouba

Jistě doma máte mikrovlnku. Ráno zaručeně nemáte příliš mnoho času na přípravu snídaně a právě mikrovlnná trouba vám může hodně pomoci. Jednoduše vejce rozklepněte do hrnku, rozmíchejte pomocí vidličky a přidejte špetku soli. Přidat můžete také pepř, kari nebo jiné koření. Vložte hrnek do mikrovlnné trouby a zapněte ji na 1 minutu 30 vteřin. Vajíčka budou hotová a vynikající.

Každá mikrovlnná trouba hřeje trochu jinak. Jistě znáte vlastní spotřebič. Jestli budou vajíčka po uvedené době ještě syrová, vraťte je na chvilku zpátky a znovu zapněte. Jakmile budou hotová, můžete si je naplno vychutnat. Nejen, že si tímto způsobem vajíčka připravíte rychle, ale také nezašpiníte prakticky žádné nádobí a nebudete muset mýt pánev.

Čtěte také: Skvělé bramboráky z cukety si naprosto zamilujete

Míchaná vajíčka na páře

Tento způsobem je časově náročnější, ale vajíčka budou připravena mnohem zdravějším způsobem. Míchaná vajíčka připravené ve vodní lázni budou připravená bez tuku a jejich konzistence bude mnohem krémovější. Vajíčka jednoduše rozklepněte do skleněné mísy. Připravte si vodní lázeň a přidejte do vajec trochu smetany.

Vajíčka nad vařící vodou budou pomalu houstnout a postupně se uvaří. Na konci vaření můžete přidat také nastrouhaný sýr. Vajíčka můžete ozdobit cherry rajčaty, nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Tato příprava vám zabere trochu více času, a proto se nejlépe hodí na pohodové, pomalé víkendy. Můžete ji ale vyzkoušet, kdykoli budete mít chuť na míchaná vajíčka.

Zdroj: aazdravi.cz