Salát Rumcajz
Ingredience:
Reklama
- 2 lžičky krystalového cukru
- 2 ks cibule
- 1 lžička sójové omáčky
- Pepř
- 2 lžičky oleje
- 2 lžíce majonézy
- 4 ks sterilizovaných okurek
- 20 dkg měkkého salámu
- Sůl
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 1 lžička worcesterské omáčky
Postup:
- V malé nádobě smíchejte olej, cukr, hořčici, sójovou omáčku a worcesterskou omáčku. Tuto směs ohřejte na mírném ohni, dokud se nevytvoří zálivka pro salát. Dbejte na to, aby směs nezačala vařit. Poté odstraňte z tepla a nechte zálivku vychladnout.
- Nakrájejte salám a okurky na tenké proužky, cibuli na malé kostičky. Všechny připravené suroviny dávejte do mísy a přilijte vychladlou zálivku spolu s dvěma lžícemi majonézy. Dochutíme solí a pepřem podle chuti. Salát je vhodné podávat s čerstvým pečivem. Má ještě lepší chuť druhý den, kdy se chutě propojí.
Svačinový salát
Ingredience:
- 300 g měkkého salámu
- 2 PL omáčka worcesterská
- 1 PL ocet
- 3 PL kečup
- 1 ks kukuřice v konzervě
- 2 ks vejce, uvařená na tvrdo
- 2 GB oleje
- 3-4 ks okurky sladkokyselé
- 2 ks menší cibule
- 250 g omáčka tatarská
Postup:
Reklama
- Rozkrojte salám, vajíčka, okurky a cibuli na kousky podle vaší preference a přidejte do nich kukuřici. V jiné misce smíchejte všechny přísady, které jste nakrájeli. Poté všechny ingredience smíchejte spolu a nechte odpočívat v lednici. Podávejte s čerstvě upečeným pečivem.
Pařížský salát podle ČSN
Ingredience:
- 400 g pařížského salámu, nakrájeného na nudličky
- 180 g sterilizovaných okurek, nakrájených nadrobno
- 60 g sterilizovaného hrášku
- 25 g cibule, nakrájené nadrobno
Zálivka:
- 300 g základní majonézy (domácí)
- 10 g krupicového cukru
- 10 g soli
- 20 g plnotučné hořčice
- 5 g octa
- 8 g worcesterské omáčky
- 0,5 g pepře
Postup:
- Smíchejte všechny přísady na salát a poté všechny ingredience na zálivku. Dobře promíchejte a podávejte.
Reklama