Lehké máslové sušenky, které se rozplývají na jazyku

Domácí sušenky nemusí být jen dezertem k odpolednímu čaji. V současnosti jde také o formu umění. Můžete je připravovat v nejrůznějších tvarech a dokonce s různými vzory. Domácí sušenky se kupovaným kouskům nikdy nevyrovnají. A jestli chcete doopravdy potěšit svou rodinu a návštěvy, měli byste jim k čaji, kávě nebo jen na chuť nabídnout tyto vanilkové sušenky. S jejich pečením nikdy neuděláte chybu. Budou nejen skvěle chutnat, ale také nádherně vypadají na talíři.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na přípravu těchto sušenek nepotřebujete žádné náročné suroviny. Ve skutečnosti většinu z nich máte neustále doma. Díky tomu je nemusíte péct jen na Vánoce, ale kdykoli během roku. A budete je mít hotové během chvilky. Na výrobu potřebujete:

  • vejce – 2 ks,
  • třtinový cukr – 125 gramů,
  • rostlinný olej – 80 ml,
  • vanilka – 1 polévková lžíce,
  • sůl – špetka,
  • mléko – 100 ml,
  • mouka – 400 gramů,
  • prášek do pečiva – 7 gramů.

Pracovní postup

Vejce rozklepněte do mísy. Přidejte cukr, vanilku a olej. Všechno důkladně promíchejte. Přidejte špetku soli a znovu důkladně promíchejte. Do vaječné směsi můžete přilít mléko a pokračovat v míchání. Mouku prosejte do stejné mísy. Následovat musí prášek do pečiva. Poté ze směsi vypracujte tuhé těsto. Nebojte se toho, protože bude hodně pevné a trochu lepivé. Jakmile budete mít těsto hotové, můžete přejít k samotné výrobě sušenek.

Pracovní plochu zasypte moukou a pokračujte v hnětení těsta. Poté ho rozválejte na plát o tloušťce asi 2-3 mm. Vezměte do ruky vykrajovátka podle svého vkusu. Nejlepší je kulaté s vroubkovaným okrajem. Doprostřed sušenky udělejte menší kolečko. Sušenky rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Každou sušenku potřete vodou a zadní stranu namočte do misky s vodou. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 15-20 minut. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: souspark.ru

Reklama