Išelské dortíčky jsou opravdu dokonalým cukrovím pro letošní Vánoce

Recept na išelské dortíčky:

Reklama

Ingredience:

  • 1 špetka soli
  • 1 vejce
  • 100 g másla
  • ½ lžičky skořice
  • 1 lžička kypřicí prášek do pečiva
  • 150 g cukru moučka
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g čokoládové polevy
  • 150 g mletých lískových ořechů
  • 250 g meruňkové zavařeniny
shutterstock.com

Postup přípravy:

  1. Smícháme mouku, mleté ořechy a prášek do pečiva na vál. Vytvoříme důlek uprostřed.
  2. Do důlku přidáme cukr, sůl, skořici a vejce. Kolem této směsi přidáme změklé máslo a postupně promícháme s moukou.
  3. Zpracujeme těsto od okrajů směrem k centru. Vytvoříme kouli a necháme odpočinout pod přikrytím po dobu 60 minut.
  4. Po odpočinku těsto rozválíme na moukou posypaném vále do tloušťky asi ½ cm. Vykrájíme kolečka o průměru 3 cm a pečeme je na vymazaném plechu.
  5. Po vychladnutí slepíme kolečka po třech pomocí meruňkové zavařeniny.
  6. Rozpustíme čokoládovou polevu a polejeme vrchní stranu dortíčků. Ozdobíme vlašským ořechem a necháme ztuhnout.

Takto připravené išelské dortíčky jsou hotové k podávání!

Reklama