Sněhové pusinky, které jsou až obláčkově křehké, si zamilujete


Ingredience pro přípravu pusinek:

Reklama
  • 2 bílky pokojové teploty
  • Jemný krystalový cukr (stejná váha jako 2 bílky)
  • Moučkový cukr (stejná váha jako 2 bílky)
  • Špetka soli
  • Kapka citronové šťávy nebo octa
shutterstock.com

Postup:

  1. Šlehání bílků se solí:
    • Postupně šlehejte bílky se solí. Po dvou minutách šlehání přidejte 1/3 krystalového cukru.
    • V polovině šlehání přidejte druhou třetinu cukru. Pokračujte ve šlehání, dokud sníh není téměř tuhý.
    • Postupně přidejte zbývající třetinu cukru a kapku citronové šťávy. Šlehejte, dokud sníh nedosáhne potřebné pevnosti a lesku.
  2. Tvoření pusinek:
    • Na plech s pečicím papírem vytvořte malé pusinky z ušlehaného sněhu.
    • Upečte pusinky podle níže uvedených variant při vhodné teplotě a délce pečení.
  3. Pečení:
    • První varianta: Pusinky pečte 3-4 hodiny při teplotě 80 °C.
    • Druhá varianta: Pečte 100 minut při teplotě 100-110 °C. Po devadesáti minutách průběžně kontrolovat stav pečení.
  4. Dokončení:
    • Po upečení vypněte troubu a nechte pusinky vychladnout v polootevřené troubě.
    • Pro lepší chuť je ideální nechat je odpočívat alespoň do dalšího dne v suchém prostředí.
Reklama