Náš výborný oběd – hovězí maso s houbovou omáčkou a bramborem (rýží, knedlíkem)


Jana dnes připravovala vynikající houbovou omáčku, která zahrnovala širokou škálu ingrediencí od bobkového listu a nového koření po smetanu a nakonec ji dokonale dochutila solí, octem a pepřem. Její skvělý oběd, podávaný s plátky hovězího a aromatickou omáčkou, rozhodně potěšil celou rodinu.

Reklama

Ingredience:

  • 500 g hovězího předního
  • Vývar z hovězího masa (dle potřeby)
  • Houby (dle chuti)
  • 1 bobkový list
  • Pár kuliček nového koření
  • Pár kuliček celého černého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 balení 33% smetany
  • Ocet (dle chuti)
  • Cukr (dle chuti)
  • Sůl (dle chuti)
  • Mletý černý pepř (dle chuti)
shutterstock.com

Postup:

Jistě, recept na houbovou omáčku začíná přípravou hovězího masa, které se vaří ve vodě spolu s kořením, dokud není měkké. Poté se maso vyjme a vývar se slijeme a odložíme stranou.

Na jiné pánvi se připraví základ omáčky smažením másla s moukou, následně se zalije vývarem z masa a směs se intenzivně promíchá. Do této směsi se přidají nakrájené houby a vaří se do té doby, než jsou měkké. Poté se přidá smetana a dochutí se octem, cukrem, solí a pepřem, a vše se nechá provařit.

Nakonec se vařené maso nakrájí na plátky a podává se s omáčkou, která je obvykle doprovázena houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Přejeme dobrou chuť

Reklama