Jana dnes připravovala vynikající houbovou omáčku, která zahrnovala širokou škálu ingrediencí od bobkového listu a nového koření po smetanu a nakonec ji dokonale dochutila solí, octem a pepřem. Její skvělý oběd, podávaný s plátky hovězího a aromatickou omáčkou, rozhodně potěšil celou rodinu.
Ingredience:
- 500 g hovězího předního
- Vývar z hovězího masa (dle potřeby)
- Houby (dle chuti)
- 1 bobkový list
- Pár kuliček nového koření
- Pár kuliček celého černého pepře
- 2 lžíce másla
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 balení 33% smetany
- Ocet (dle chuti)
- Cukr (dle chuti)
- Sůl (dle chuti)
- Mletý černý pepř (dle chuti)
Postup:
Jistě, recept na houbovou omáčku začíná přípravou hovězího masa, které se vaří ve vodě spolu s kořením, dokud není měkké. Poté se maso vyjme a vývar se slijeme a odložíme stranou.
Na jiné pánvi se připraví základ omáčky smažením másla s moukou, následně se zalije vývarem z masa a směs se intenzivně promíchá. Do této směsi se přidají nakrájené houby a vaří se do té doby, než jsou měkké. Poté se přidá smetana a dochutí se octem, cukrem, solí a pepřem, a vše se nechá provařit.
Nakonec se vařené maso nakrájí na plátky a podává se s omáčkou, která je obvykle doprovázena houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Přejeme dobrou chuť