Na odpolední kávu musíte mít připravený domácí dezert. Není nic lepšího, než jsou vynikající řezy. Ořechový krém s Nutellou je skvělou možností, jakou by měl každý ochutnat. Jakmile tento recept jednou zkusíte, nebudete chtít jíst žádný jiný. Navíc potřebujete jen obyčejný hrnek, abyste odměřili suroviny. Jestli nemáte po ruce kuchyňskou váhu, stále si můžete řezy připravit.
Co budete potřebovat?
Na odměřování ingrediencí potřebujete klasický hrnek o velikosti 250 ml. Řezy se klasicky skládají z těsta a náplně. V tomto případě půjde o ořechovou náplň, do které můžete velmi dobře zpracovat vlašské ořechy, které vám zůstaly po Vánocích a podzimní sezóně. Na výrobu těsta potřebujete:
- vejce – 3 ks,
- cukr – 1 hrnek,
- mleté vlašské ořechy – 1 hrnek,
- jedlá soda – 1 lžička,
- med – 4 lžíce,
- mouka – 2-3 hrnky.
Na krém:
- mléko – 1 litr,
- mleté vlašské ořechy – 15 dkg,
- kakao – 4 lžíce,
- cukr – 8 lžic,
- mouka – 8 lžic,
- máslo – 25 dkg,
- Nutella – 3 lžíce.
Pracovní postup
Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem. Potom přidejte všechny ostatní suroviny. Vše rozmixujte kuchyňským robotem. Mouku přidávejte pomalu a sledujte strukturu těsta. Přidejte jen tolik, abyste získali vláčné těsto. Poté těsto rozdělte na 4 části. Vyválejte těsta a položte na máslem vymazaný plech. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Mezitím si připravte ořechový krém. Smíchejte cukr, kakao a mouku. Přidejte mléko a míchejte, dokud nebude krém dokonale hladký.
Krém uvařte na mírném ohni. Vařte, dokud nezhoustne. Potom ho nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Jakmile bude krém vlažný, přidejte do něj Nutellu a vlašské ořechy. Přidejte máslo a pomalu vyšlehejte krém. Na každý plát upečeného těsta namažte krém, zakryjte dalším plátem těsta. Nakonec řezy ozdobte hoblinkami a nasekanými ořechy. Vložte dezert na noc do lednice, aby krém ztuhnul. Řezy budou krásně měkké a vynikající. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: tudasfaja.com