Sladké pečivo s čokoládovou a vanilkovou náplní

náplně, ale připravit si můžete vždy jen jednu. To je na vás. V každém případě si připravíte domácí pochoutku, kterou si užije celá rodina. Jestli hledáte nový recept na snídani, tohle pečivo nesmíte přeskočit. Navíc bude vypadat překrásně i na oslavách nebo jiných svátečních příležitostech.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na přípravu krásného a vynikajícího pečiva potřebujete jen pár věcí. Připravte si také suroviny na obě náplně. Nemusíte samozřejmě připravovat obě dvě, ale v tom případě byste měli připravit dvojnásobné množství, pokud si zvolíte jen jednu z nich. Na těsto potřebujete:

  • mouka – 90 dkg,
  • moučkový cukr – 10 dkg,
  • mléko – 5 dl,
  • droždí – 1 kostka,
  • sůl – špetka,
  • vyšlehané vaječné bílky – 3 ks,
  • olej – 3 lžíce.

Vanilkový krém:

  • vanilkový pudink – 2 balíčky,
  • mléko – 5 dl,
  • cukr – podle chuti,
  • máslo – 12,5 dkg.

Čokoládový krém:

Reklama
  • čokoládový pudink – 2 balíčky,
  • mléko – 5 dl,
  • cukr – podle chuti,
  • máslo – 12,5 dkg.

Pracovní postup

V první řadě potřebujete vytvořit kvásek. Droždí rozmíchejte v mléce. Potom ho smíchejte s ostatními surovinami. Přidejte mouku, moučkový cukr, sůl a olej. Všechno důkladně promíchejte s vyšlehaným bílkem. Těsto nechte kynout po dobu alespoň 30 minut a rozdělte ho na 6 částí. Smíchejte si suroviny na krém. Vanilkový pudink uvařte v mléku, dochuťte cukrem a do vychladlého pudinku přidejte máslo. Čokoládový krém připravte stejným způsobem.

ketkes.com

Připravené těsto rozválejte na obdélník. Potřete ho připraveným pudinkovým krémem. Položte další část těsta a srolujte těsto, jako když děláte copánek ze dvou pramenů. Vzniknou vám tři samostatné pletence. Všechny tři můžete umístit na plech nebo pekáč vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte 35 minut. Vyndejte z trouby a potřete mlékem s trochou másla. Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí!

Zdroj: ketkes.com

Reklama