Recept na čokoládový dort s mascarpone krémem: lahodný, křehký.

Ingredience na dort (pro 2 vrstvy):

  • 130 g mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 5 lžic kakaa
  • 4 vejce
  • 120 g cukru
  • 120 ml tekuté smetany ke šlehání

Ingredience na krém:

  • 200 ml tekuté šlehačky
  • 1 balíček šlehačky
  • 70 g moučkového cukru
  • 500 g mascarpone
  • 70 g medu
shutterstock.com

Postup přípravy:

  1. Příprava těsta:
    • Ve velké misce rozšlehejte vejce. Postupně přidejte cukr a za stálého míchání přilijte tekutou smetanu.
    • Přidejte sůl, prášek do pečiva a za stálého míchání prosejte trochu mouky a kakaa k vejcím.
    • Nalijte polovinu těsta do připravené formy a pečte v předehřáté troubě na 180°C/rychlost 3 po dobu 20 minut, nebo dokud neprojde párátkovým testem. Opakujte stejný postup s druhou polovinou těsta.
  2. Příprava krému:
    • Ve vhodné misce smíchejte tekutou šlehačku, ztužovač a moučkový cukr. Mixujte až do zhoustnutí a odstavte.
    • Přidejte mascarpone a med do mísy. Míchejte 3-4 minuty. K mascarpone přidejte 2 lžíce šlehačky a jemně promíchejte šlehačkou zdola nahoru.
  3. Skládání dortu:
    • Vyložte formu potravinářskou fólií s okraji pro zabalení dortu. Umístěte první vrstvu dortu.
    • Na vrstvu nanesete polovinu připraveného mascarpone krému. Položte druhou vrstvu.
    • Zakryjte dort potravinářskou fólií a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny nebo přes noc.
  4. Dokončení:
    • Před podáváním dort vyndejte z formy a potravinářské fólie.
    • Podle chuti můžete dort ozdobit čokoládovými stroužky, čerstvým ovocem nebo dalším krémem.

Nyní máte připravený lahodný čokoládový dort s mascarpone krémem, který jistě potěší vaše chuťové buňky!

Reklama
Reklama