Ingredience:
- 400 g špaget
- 150 g pancetty nebo guanciale (nakrájené na kostičky)
- 3 vejce
- 1 šálek (asi 100 g) Parmezánu (nastrouhaného)
- 1 šálek (asi 100 g) Pecorina Romana (nastrouhaného)
- Čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku (nasekaného)
- Sůl (podle chuti)
- Čerstvá petrželka (nasekaná na ozdobu)
Postup:
- Vaření špaget: Vařte špagety v osolené vroucí vodě podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente. Odkapávejte a nechte stranou.
- Příprava omáčky: Ve velké míse smíchejte vejce, nastrouhaný Parmezán a Pecorino Romano. Přidejte čerstvě mletý černý pepř podle chuti. Tuto směs dobře promíchejte.
- Smažení pancetty a česneku: Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte pancettu (nebo guanciale) dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a osmažte krátce, dokud nezačne vonět.
- Kombinace všech složek: Přidejte uvařené špagety na pánvi s pancettou a česnekem. Opatrně promíchejte, aby se těstoviny dostaly pod všechny ingredience.
- Přidání omáčky: Okamžitě po smíchání špaget s pancettou přidejte směs s vejci a sýrem. Rychle a energicky promíchejte, aby se těstoviny obalily v krémové omáčce.
- Dokončení a podávání: Dochutíme čerstvě mletým pepřem a solí podle chuti. Posypte nastrouhaným Parmezánem a Pecorino Romano. Ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.
- Servírování: Špagety Carbonara podávejte okamžitě, aby byly co nejlepší, ještě teplé a krémové.
Dobrou chuť!
Reklama
Reklama