Recept na krémové řezy s oříšky a cappuccinem

Milujete sladkosti, cappuccino a chcete své rodině nebo hostům připravit krásný a vynikající dezert? Vyzkoušejte tento recept. Budete překvapení, jak skvěle chutná a jak krásně vypadá na talíři. Za zlomek ceny získáte dezert, který bude mnohem lepší než z cukrárny nebo obchodu. Všichni si pochutnají a vy budete mít v rukávu jeden z mnoha receptů, který potěší všechny ve vašem okolí.

Reklama

Co budete potřebovat?

Domácí řezy jsou vždy skvělou možností, jak si pochutnat na sladkém v pohodlí domova. Jejich výroba není složitá, nepotřebujete příliš mnoho surovin a vždy si pochutnáte. Navíc jde také o skvělou možnost na domácí oslavy, protože na talíři vypadají velmi chutně. Na těsto potřebujete:

  • vejce – 5 ks,
  • mouka – 12 dkg,
  • olej – 2 lžíce,
  • prášek do pečiva – 1 lžička,
  • vanilkový cukr – 1 lžička,
  • sůl – 1 špetka,
  • kakaový prášek – 2 lžíce,
  • moučkový cukr – 15 dkg.

Na krém:

  • mascarpone – 25 dkg,
  • šlehačka – 500 ml,
  • moučkový cukr – 10 dkg,
  • potravinářský škrob – 1 lžička,
  • prášek na cappuccino z lískových oříšků – 3 lžíce,
  • mléčná čokoláda (nastrouhaná) – 1 tabulka,
  • třešňová šťáva,
  • třešňový džem – 1 sklenice,
  • vanilkový cukr – 1 lžička.

Pracovní postup

Vejce vyšlehejte s moučkovým cukrem, solí a vanilkovým cukrem. Přidejte olej, mouku, prášek do pečiva a kakaový prášek. Všechno jemně promíchejte. Těsto přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a upečte. Po upečení ho nechte vychladnout a rozkrojte napůl. Jeden plán potřete polovinou třešňové šťávy a polovinou krému. Položte druhý plát, potřete ho třešňovým džemem a potom krémem. Na vršek nasypte nastrouhanou čokoládu nebo čokoládové hoblinky.

Reklama
egyszerugyorsreceptek.com

Před kompletací řezů si připravte krém. Smíchejte mascarpone, vanilkový cukr a moučkový cukr. Vyšlehejte mixérem šlehačku a potom přidejte oříškové (nebo běžné) cappuccino. Poté si připravte třešňový džem. V hrnci uvařte třešňový džem se šťávou, přidejte vanilkový cukr a skořici. Nezapomeňte na potravinářský škrob. Ten všechno zahustí. Jakmile to budete mít připravené, můžete se pustit do skládání řezu dohromady.

Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Reklama