Kimchi v posledních letech patří mezi nejznámější a nejzdravější jídla z korejské kuchyně. Dobrou zprávou je, že si tuto pochoutku můžete připravit doma. Kimchi je nezbytnou součástí korejských pokrmů, ale můžete si ho vychutnat i s jinými pokrmy. Připravíte si ho z několika druhů zeleniny a pár dalších surovin. Hlavní je, že zlepší vaše zdraví. A to dokonce i podle dietologů.
Co budete potřebovat?
Tato zeleninová bomba vám bude zaručeně chutnat. Vyzkoušejte tento recept alespoň jednou. Uvidíte, že ho budete připravovat každou chvíli, protože tento pokrm je nejen velmi zdravý, ale také neuvěřitelně dobrý. Poradíme vám, jak to připravit a co všechno potřebujete. Na výrobu kimchi vám postačí:
- čínské zelí – 2 hlávky,
- zázvor – 2 ks,
- rýžová mouka – 5-6 lžic,
- bílá ředkev – 2 ks,
- pórek – 1 ks,
- jarní cibulky – 2-3 ks,
- mrkev – 1 ks,
- zelené feferonky – 2 ks,
- pálivá paprika – 5-6 lžic,
- česnek – 3 hlavy,
- sůl – podle chuti,
- cukr – podle chuti.
Pracovní postup
Čínské zelí rozkrojte napůl a znovu napůl. Potom je nakrájejte na stejně velké kousky. Zelí posypte 3-4 lžícemi soli, zalijte trochou vody a nechte odstát 5-6 hodin. Nakrájejte ředkve, cibulky, feferonky a mrkev na malé kousky (nebo nudličky). V půl litru vody uvařte růžovou mouku a nechte vychladnout. Zázvor a česnek nastrouhejte. Potom je smíchejte s rýžovou moukou. A nakonec přidejte pálivou papriku.
Jakmile máte tuto směs hotovou, všechny ingredience promíchejte. Chutě se musí krásně spojit. Směs přidejte do zelné směsi. Naložte zeleninu do velkých sklenic. Opláchněte vodou a zalijte sklenice vodou. Zakryjte je a třetí den otočte. Po 5-6 dnech směs zavařte, vyndejte a přelijte do menších sklenic. Potom je uskladněte v chladu (do lednice). Potom můžete kimchi konzumovat. Vynikající je samotné nebo jako přídavek do pokrmů. Přejeme hodně štěstí a přípravou a dobrou chuť!
Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com