Máte doma dvě jablka, skořici a cukr? Připravte si jablečné placky!

Pokrmy ze zbytků jsou vždy to nejlepší, co můžete udělat pro svou peněženku, planetu i chuťové pohárky. Jablečné placky jsou sladkou a zdravou možností, jak poskytnout sobě i dětem něco dobrého k snídani nebo svačině. Stačí, když budete mít doma pár základních surovin a získáte vynikající jídlo. Navíc tímto způsobem můžete zpracovat jablka, pokud vám jich pár zůstalo v míse.

Reklama

Co budete potřebovat?

Obrovskou výhodou tohoto receptu je fakt, že na něj nepotřebujete téměř nic. Díky tomu je velmi levný, jednoduchý a můžete ho využít také jako zero waste recept. Vyhazovat starší jablka je totiž strašná škoda. Jablka i skořice jsou navíc velmi zdravé, takže do svých dětí dostanete i nějaké ovoce. Sami si přitom určíte, kolik cukru v plackách bude a kolik ho budete konzumovat. Na jablečné placky potřebujete:

  • jablka – 2 ks,
  • vejce – 1 ks,
  • mouka – podle potřeby,
  • prášek do pečiva – špetka,
  • skořice – podle chuti,
  • cukr – podle chuti.
ketkes.com

Pracovní postup

Tento recept se prakticky dělá jako bramboráky, ale místo brambor použijete jablka. Z jediného jablka získáte tři středně velké placky. Uvaříte si je během pěti minut na středním ohni. Nepoužívejte vysoký plamen, protože jinak budou placky spálené. Navíc se špatně zpracují vejce, takže budete mít placky zvenku spálené a uvnitř syrové. A nezapomeňte si připravit vhodnou pánev a menší množství oleje, na kterém budete placky smažit.

ketkes.com

Jablka nastrouhejte na hrubém struhadle. Smíchejte je se všemi ostatními surovinami. Mouku přidávejte postupně. Těsto nesmí být příliš tekuté ani husté. Prášku do pečiva stačí jen špetka. Stejně tak přidejte skořici a cukr podle chuti. Výsledná chuť bude jen na vás. Skořice nemusíte dávat příliš mnoho. A cukr přidejte podle toho, jak sladká máte jablka. Na pánvi rozpalte olej a lžící tvořte středně velké placky. Smažte je z obou stran, dokud nebudou hotové.

Zdroj: ketkes.com

Reklama