Chutná dobrota na talíři: Smetanová omáčka s kuřecím masem na kari!

Ingredience:

Reklama
  • 350-400 g kuřecích prsou
  • 400 ml smetany
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 1 lžíce kari
  • 1 lžíce čerstvého nasekaného estragonu
  • 1 lžíce jáhlové mouky
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • Špetka drceného kmínu
  • Olej (na smažení)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte kuřecí kousky do zlatova. Posolte a opepřete podle chuti.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte, dokud nejsou cibule skleněné.
  3. Přidejte kari a drcený kmín. Promíchejte a nechte chvíli vonět.
  4. Přidejte jáhlovou mouku a promíchejte, aby se vytvořila hustá směs.
  5. Postupně přilijte smetanu, stále míchejte, aby se zabránilo hrudkám. Vařte na středním ohni, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Přidejte bílý jogurt a promíchejte.
  7. Nakonec přidejte nasekaný estragon a čerstvou cibulovou natě. Vařte ještě několik minut, dokud není omáčka hladká a dobře promíchaná.
  8. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  9. Podávejte teplé s rýží, těstovinami nebo brambory.

Tento recept je skvělý pro milovníky kari a smetanových omáček, které dodají kuřecímu masu bohatou a lahodnou chuť. Dobrou chuť!

Reklama