Ingredience:
- 1 kg polohrubé mouky
- 2 lžíce krystalového cukru
- 4 lžičky sušeného droždí
- 7 lžic oleje
- špetka soli
- 700 ml vlažné vody
- 250 g měkkého másla
- 1 ks vejce na potření
- semínka na posypání
- Příprava Těsta:
- Ve velké míse smíchejte 1 kg polohrubé mouky, 2 lžíce krystalového cukru, 4 lžičky sušeného droždí, 7 lžic oleje a přidejte špetku soli.
- Postupně přilijte 700 ml vlažné vody a důkladně promíchejte, dokud nedosáhnete hladkého těsta.
- Zakryjte mísu a nechte těsto kynout na teplém místě asi 1 hodinu.
- Formování Rohlíků:
- Vykynuté těsto vyklopte na pracovní desku a rozválejte do kruhového tvaru.
- Rozřízněte těsto na menší trojúhelníky.
- Každý trojúhelník potřete měkkým máslem a srolujte od širší části k užší, vytvářejíc tak rohlíky.
- Položte rohlíky na plech s pečicím papírem.
- Posypání a Pečení:
- Rozšlehejte vejce a potřete jím připravené rohlíky.
- Posypte rohlíky různými semínky dle vaší preference.
- Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů, dokud rohlíky nezískají zlatavou barvu.
Takto připravené měkkoučké máslové rohlíky vás okouzlí svou lahodnou chutí. Přejeme vám dobrou chuť!
Reklama
Reklama