Úžasná kuřecí křídla v medové a hořčičné omáčce

Kuřecí křidélka v marinádě jsou jednou z největších pochoutek, které si můžete připravit ve své kuchyni. V létě je můžete hodit na gril, v zimě jednoduše do trouby. Maso bude nádherně křehké, jemné a konečně si na křidélkách vážně pochutnáte. Marináda z medu a hořčice v sobě spojuje dvě oblíbené příchutě, které se na kuřecí maso používají. A toto spojení je nejlepší!

Reklama

Co budete potřebovat?

Na marinádu potřebujete jen pár věcí, ale hlavní bude kvalitní maso. Nespoléhejte se na balená křidélka a zajděte do masny. Tam najdete doopravdy kvalitní kousky masa, které budou chutnat dokonale s připravenou marinádou. Příloha je čistě na vás. Postačí vám i samotná zelenina nebo salát. Na toto jídlo potřebujete:

  • kuřecí křídla – 1 kg,
  • med – 2 polévkové lžíce,
  • olivový olej – 2 polévkové lžíce,
  • česnek – 2 stroužky,
  • citron – 1 ks,
  • hořčice – 2 lžičky,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • sůl – podle chuti,
  • strouhaný zázvor – 1 lžička,
  • rozmarýn – 1 lžička.
shutterstock.com

Pracovní postup

Kuře opláchněte pod tekoucí vodou a lehce osušte. Maso osolte a opepřete podle chuti, přidejte nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, drhnutý rozmarýn a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Všechno promíchejte a zalijte olivovým olejem. Poté přidejte hořčici, med a citronovou šťávu z jednoho citronu. Jestli máte med pevný, musíte ho předem rozpustit ve vodní lázni. Na kuře je zapotřebí tekutý med, takže si ho musíte připravit.

Reklama

Všechno důkladně promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice. Nechte tam maso odpočívat minimálně po dobu 1 hodiny. Nejlepší je samozřejmě nechat marinádu působit přes noc, ale s masem můžete pracovat i bez odpočinku. Maso potřete zbylou marinádou a pečte v troubě na 180 stupňů po dobu 45 minut. Podávat je můžete se svou oblíbenou přílohou, hranolky, salátem nebo svou oblíbenou omáčkou. Skvěle se k nim hodí i nakrájená zelenina nebo kyselé okurky.

Reklama