Úžasná kuřecí křídla v medové a hořčičné omáčce

Kuřecí křidélka v marinádě jsou jednou z největších pochoutek, které si můžete připravit ve své kuchyni. V létě je můžete hodit na gril, v zimě jednoduše do trouby. Maso bude nádherně křehké, jemné a konečně si na křidélkách vážně pochutnáte. Marináda z medu a hořčice v sobě spojuje dvě oblíbené příchutě, které se na kuřecí maso používají. A toto spojení je nejlepší!

Reklama

Co budete potřebovat?

Na marinádu potřebujete jen pár věcí, ale hlavní bude kvalitní maso. Nespoléhejte se na balená křidélka a zajděte do masny. Tam najdete doopravdy kvalitní kousky masa, které budou chutnat dokonale s připravenou marinádou. Příloha je čistě na vás. Postačí vám i samotná zelenina nebo salát. Na toto jídlo potřebujete:

  • kuřecí křídla – 1 kg,
  • med – 2 polévkové lžíce,
  • olivový olej – 2 polévkové lžíce,
  • česnek – 2 stroužky,
  • citron – 1 ks,
  • hořčice – 2 lžičky,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • sůl – podle chuti,
  • strouhaný zázvor – 1 lžička,
  • rozmarýn – 1 lžička.
shutterstock.com

Pracovní postup

Kuře opláchněte pod tekoucí vodou a lehce osušte. Maso osolte a opepřete podle chuti, přidejte nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, drhnutý rozmarýn a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Všechno promíchejte a zalijte olivovým olejem. Poté přidejte hořčici, med a citronovou šťávu z jednoho citronu. Jestli máte med pevný, musíte ho předem rozpustit ve vodní lázni. Na kuře je zapotřebí tekutý med, takže si ho musíte připravit.

Všechno důkladně promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice. Nechte tam maso odpočívat minimálně po dobu 1 hodiny. Nejlepší je samozřejmě nechat marinádu působit přes noc, ale s masem můžete pracovat i bez odpočinku. Maso potřete zbylou marinádou a pečte v troubě na 180 stupňů po dobu 45 minut. Podávat je můžete se svou oblíbenou přílohou, hranolky, salátem nebo svou oblíbenou omáčkou. Skvěle se k nim hodí i nakrájená zelenina nebo kyselé okurky.

Reklama