Salát z nakládané červené cibule je dokonalý do hamburgerů!

Salát z červené cibule je největší pochoutka, kterou si můžete oživit svůj hamburger nebo sendvič. Červená cibule je velmi zdravá a zároveň velmi chutná. Využijte její vlastnosti a užijte si plnou chuť, kterou přináší nakládaná zelenina. Čím déle ji necháte v nálevu, tím silnější a lepší chuť si užijete. Tento vynikající salát ale nemusíte dávat jen do hamburgeru. Skvěle se hodí snad ke každému masitému jídlu bez ohledu na maso, které používáte.

Reklama

Co budete potřebovat?

Červenou cibuli najdete v obchodu kdykoli během roku. Není vůbec drahá a přináší do lidského těla úžasné benefity. Tento salát si můžete užít během léta i zimy a vždy vám dodá do organismu hodně vitamínů a minerálů. Na výrobu této nakládané zeleniny přitom potřebujete jen čtyři ingredience. Přirozená chuť červené cibule zajistí ten nejlepší výsledek. Připravte si:

  • voda – 500 ml,
  • červená cibule – 3-4 ks,
  • ocet – 3 polévkové lžíce,
  • cukr – 3 polévkové lžíce,
  • sůl – podle chuti.
shutterstock.com

Pracovní postup

Vezměte tři až čtyři červené cibule. Všechny důkladně očistěte a odřízněte jejich konce. Do velké mísy nalijte vodu, přidejte tři lžíce cukru, tři lžíce octu a špetku soli podle chuti. Vše důkladně promíchejte. Míchejte, dokud se sůl i cukr nerozpustí. Potom nakrájejte cibuli na tenká kolečka nebo tenké plátky. Vložte všechny kousky cibule do připraveného nálevu. Snažte se, aby byla kolečka vážně tenká. Promíchejte a nechte odpočinout alespoň 30-40 minut před podáváním.

Kde salát použít?

Tento recept není klasická nakládaná cibule. Jde vážně jen o salát, který smícháte před použitím. Ale v lednici vám vydrží i pár dnů. Použít ho můžete na mnoho způsobů. Nejlépe bude chutnat v dalších salátech, v sendviči, na topinkách nebo v burgeru. Stejně dobře ale můžete cibuli přidat jako zeleninovou přílohu k masu, sekané, do tacos nebo do tortilly. Myslete jen na to, že zelenina není zavařená, a proto ji musíte sníst během pár dnů.

Reklama