Úžasné pečené klobásy s čerstvými rajčaty a houbami

Dnes se s vámi podělíme o recept, který bude chutnat stejně dobře v zimě jako v létě. Upečené klobásy si s radostí vychutnáte i venku na zahradě nebo na balkoně. Pečené klobásy s bramborami jsou vynikající večeří pro celou rodinu a budete mít pocit, že jste na dovolené. Navíc je to velmi rychlé, protože všechno jen připravíte a hodíte do trouby. Vyzkoušejte tento skvělý recept a nebudete litovat.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na tento italský recept nepotřebujete příliš mnoho surovin a získáte jídlo až pro 6 lidí. Proto se skvěle hodí i v případě, že se vám sejde větší rodina, protože na ohřívání toto jídlo není příliš vhodné. Před začátkem práce si připravte:

  • klobásy – 1 kg,
  • houby – 250 gramů,
  • velká cibule – 1 ks,
  • cherry rajčata – 1 hrst,
  • brambory – 500 gramů,
  • bílé víno – ½ litru,
  • mrkev – 4 ks,
  • olivový olej – podle potřeby,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • oregano – podle chuti,
  • rozmarýn – podle chuti,
  • sůl – podle chuti.
shutterstock.com

Pracovní postup

V první řadě si připravte zeleninu. Cibuli oloupejte a nakrájejte. Brambory a mrkev také oškrábejte a nakrájejte na středně velké kousky. Cibuli, brambory, mrkev, nakrájená rajčata (napůl), klobás, bylinky, víno, olej a sůl vložte do hluboké mísy. Všechno důkladně promíchejte. Do zapékací mísy nasypte zeleninu a rozložte na ni klobásy. Troubu si předehřejte na 200 stupňů a pečte po dobu 30 minut. To je všechno, co musíte při tomto vaření udělat.

shutterstock.com

V letních měsících si můžete alternativu tohoto receptu připravit venku na grilu. Ochuťte zeleninu i klobásy stejně jako v tomto případě. Klobásy grilujte na roštu jako obvykle. Zeleninu rozložte na plech nebo tác, který máte k dispozici na grilu. Gril zavřete a nechte připravovat, dokud nebude všechno hotové. Nezapomeňte si k tomuto jídlu připravit také domácí dip nebo přidat svou oblíbenou omáčku. S ní to bude chutnat ještě lépe.

Zdroj: blog.cookaround.com

Reklama