Vynikající nepečený dezert, ze kterého si vychutnáte každé sousto

Nepečené dezerty jsou velmi jednoduché na přípravu a vypadají velmi krásně na talíři. Tento dezert potěší celou rodinu i návštěvy. Dezert budete mít hotový během chvilky a všichni budou naprosto spokojení. Jakmile ho uděláte jednou, už nikdy nepřestanete. Uložte si tento recept, protože se k němu budete vracet znovu a znovu.

Reklama

Co budete potřebovat?

Tento dezert se skládá z piškotového základu a polevy. Obě části připravíte velmi jednoduše a rychle. A díky tomu, že jde o nepečený dezert, nemusíte ani zapínat troubu. A nakonec budete mít na talíři výborný a velmi jemný dezert. Na sušenkový základ potřebujete:

  • kakaové sušenky – 1 balení,
  • kulaté sušenky – 1 ½ balení,
  • mléko – 3 sklenice,
  • cukr krystal – ¾ hrnku,
  • vanilkový pudink – 2 balíčky,
  • vaječné žloutky – 2 ks,
  • pšeničná mouka – 1 lžíce,
  • máslo – 200 gramů.

Na polevu:

  • máslo – 200 gramů,
  • voda – ½ sklenice,
  • cukr krystal – ½ hrnku,
  • mléko v prášku – 2 sklenice + 1 lžíce,
  • kakao – 1 lžíce.
zinoti.lt

Pracovní postup

V misce smíchejte ¾ hrnku mléka, žloutky, cukr, mouku, pudink a všechno vyšlehejte dohladka. Všechny suroviny se musí dokonale spojit dohromady. Zbytek mléka svařte v hrnci a do vroucího mléka přidejte vyšlehanou směs. Uvaříte tím pudink. Ten poté nechte vychladnout na pokojovou teplotu. V čisté míse vyšlehejte změklé máslo a přidejte ho do pudinkové směsi. Nyní si připravte plech. Vyložte ho pečicím papírem a dno vyskládejte kakaovými sušenkami.

Reklama
zinoti.lt

Na sušenky naneste polovinu pudinkové směsi. Potom položte druhou vrstvu sušenek a naneste druhou polovinu připraveného pudinku. Kulaté sušenky postavte svisle na dezert a takto ho vložte do lednice. Nyní je čas na polevu. Do hrnce vložte máslo, cukr, vodu a přiveďte vše k varu. Míchejte a počkejte, dokud směs trochu nevychladne. Potom přidejte sušené mléko a rozmíchejte ho do hladka. Směs rozdělte na dvě části, do druhé přidejte zbytek sušeného mléka a do druhé kakao. Vychladlý dezert polijte střídavě světlou a tmavou polevou. Dobrou chuť!

Zdroj: zinoti.lt

Reklama