Broskvový tvarohový koláč s citrusovým nádechem: jednoduchý a lahodný dezert

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 15 dkg cukru krystal
  • 1 dl oleje
  • 1 dl mléka
  • 25 dkg hladké mouky
  • Půl balení prášku do pečiva

Náplň:

  • 25 dkg tvarohu
  • Citronová kůra
  • 2 lžíce cukru krystal
  • 2 lžíce pšeničných krup
shutterstock.com

Postup:

  1. Příprava Těsta:
    • Vejce smíchejte s krystalovým cukrem, přidejte olej, mléko a postupně přisypávejte hladkou mouku.
    • Přidejte prášek do pečiva a důkladně promíchejte. Můžete použít mixér pro rychlejší a nadýchanější těsto.
  2. Náplň:
    • Tvaroh smíchejte s citronovou kůrou, krystalovým cukrem a pšeničnými kroupami.
  3. Příprava Plechu:
    • Vyložte plech (velikost 25 x 30 cm) pečicím papírem. Rozetřete těsto rovnoměrně na plech.
  4. Náplň a Broskve:
    • Položte tvarohovou směs na těsto lžící, vytvořte volný prostor pro broskve.
    • Nakrájejte broskve na větší kousky a položte je na tvarohovou směs. Dobře nechte okapat, aby těsto nebylo příliš mokré.
  5. Pečení:
    • Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut, případně upravte čas podle typu trouby.
    • Ujistěte se, že je koláč dostatečně upečený pomocí špejle.
  6. Dokončení:
    • Koláč můžete posypat moučkovým cukrem, ale i bez je již dostatečně sladký.
    • Podávejte jako rychlý dezert pro překvapivou návštěvu nebo si ho vychutnejte s rodinou a přáteli.

Tento jednoduchý recept vám zajistí skvělý dezert plný chutí a vůní. Užijte si ho naplno!

Reklama
Reklama