Nepečené dorty jsou nejen lahodné a velmi jemné, ale také extrémně jednoduché. Připravíte je během pár minut, necháte je v lednici vychladnout a můžete si je vychutnat. Troubu nemusíte vůbec zapínat a stále si vychutnáte dezert jako z cukrárny. Neuvěříte, jak se vám bude tento dezert rozplývat na jazyku, až si ho konečně dáte na talíř a vezmete do ruky lžičku.
Co budete potřebovat?
Výroba tohoto dezertu je velmi jednoduchá a zabere vám jen asi 15 minut. Zvládne to navíc i začátečník, takže se nemusíte ničeho obávat. Navíc potřebujete jen pár základních surovin a pochutnáte si na vynikajícím krému a dezert vypadá jako od profesionálů. Na výrobu tohoto úžasného dezertu potřebujete:
- vejce – 3 ks,
- vanilkový cukr – 10 gramů,
- cukr – 170 gramů,
- mléko – 800 ml,
- máslo – 100 gramů,
- kukuřičný škrob – 1 lžíce,
- kokosové vločky – 100 gramů,
- čokoládové sušenky – 400 gramů,
- mléčné sušenky – 400 gramů,
- mouka – 2 polévkové lžíce.
Pracovní postup
V první řadě oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem, cukrem, kukuřičným škrobem a moukou. Do této směsi pomalu přidávejte mléko a důkladně promíchejte. Směs dejte v hrnci na mírný oheň a nepřestávejte míchat. Směs bude postupně houstnout. Zabere to asi 2 minuty. Jakmile bude smetana hustá, stáhněte ji z ohně a přidejte do ní máslo a kokosové vločky. Znovu míchejte, dokud nezískáte zcela homogenní směs.
Nyní si vezměte kulatou formu o průměru 26 centimetrů. Začněte postupně střídat vrstvy krému s vrstvami sušenek. Začněte s čokoládovými sušenkami a postupujte jedno vrstvu po druhé. Každou vrstvu lehce přitlačte. Postupujte, dokud nespotřebujete všechny sušenky i smetanový krém. Zasypte dezert jemně mletými čokoládovými sušenkami. Nakonec všechno vložte do lednice na 3-4 hodiny a nechte dezert ztuhnout. Poté si můžete vychutnat jedinečný dezert.
Zdroj: bukvarche.com