Recept na pravý maďarský guláš, který si oblíbíte

Tento recept je založen na tradičních metodách vaření a používá kvalitní suroviny, které vám přinesou výjimečnou chuťovou zkušenost. Připravte se na pochoutku, která vaše chuťové pohárky nadchne!

Reklama

Ingredience

  • 800 g hovězího masa (nejlépe plec nebo krk)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 papriky
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml vody
  • Na podávání: knedlíky, chléb nebo těstoviny
shutterstock.com

Postup

  1. Nejprve si připravíme ingredience. Masa nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, česnek rozmačkáme a papriky očistíme a nakrájíme na proužky.
  2. Na velkém hrnci si rozehřejeme slunečnicový olej a na něm orestujeme cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme nakrájené hovězí maso a opékáme ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
  4. Přidáme mletou sladkou papriku, mletou pálivou papriku a kmín. Dobře promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo po masu.
  5. Poté zalijeme vodou a přidáme rajčatový protlak a ocet. Zamícháme a přivedeme k varu.
  6. Jakmile začne guláš vařit, snížíme teplotu a necháme ho dusit asi 1,5 – 2 hodiny, dokud maso není měkké a šťavnaté.
  7. Smícháme hladkou mouku s trochou vody a přidáme do guláše, aby se zahustil. Vaříme ještě asi 10 minut, dokud omáčka nepřijme požadovanou konzistenci.
  8. Na závěr ochutnáme guláš a případně dochutíme solí a pepřem.
  9. Podáváme s vařenými brambory, chlebem nebo těstovinami.

Závěr

Tento recept na autentický maďarský guláš vám přinese chuťovou explozi a učaruje vám svou bohatou a aromatickou omáčkou. Sledujte naše podrobné instrukce a připravte si skvělý pokrm, který jistě zaujme vaše chuťové buňky i ty nejnáročnější gurmány. Buďte na špičce maďarské kuchyně s naším výjimečným receptem na maďarský guláš!

Reklama