Reklama
Přišel jsem na recept na domácí vlašský salát a musím říct, že je to opravdu lahodná pochoutka. Začíná se s vařenými bramborami, které se nakrájejí na malé kostičky, aby byl salát opravdu lahodný. Poté se připraví cibulka, nakrájená nadrobno, která se nechá odstát s pepřem a solí, aby změkla a propustila své aroma. Když je cibulka připravená, přidá se k bramborům a zalije sladko-kyselým nálevem z nakládaných okurek. To dodá salátu skvělou chuť a svěžest.
Ingredience:
- 5 ks vařených brambor
 - 300 g dietního šunkového salámu
 - 150 g čerstvého hrášku
 - 4 ks sterilovaných okurek
 - 250 g majonézy
 - 1 lžíce hořčice
 - 1-2 ks cibule
 - Pepř
 - Sůl
 
Postup přípravy:
- Brambory oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
 - Nakrájejte cibuli nadrobno a smíchejte ji s pepřem a solí. Nechte chvíli odstát.
 - K bramborám přidejte nakrájenou cibuli a zalijte je sladko-kyselým nálevem z sterilizovaných okurek (použijte 100-200 ml). Důkladně promíchejte.
 - Nechte salát odpočinout a mezitím nakrájejte šunkový salám na tenké nudličky.
 - Okurky i šunkový salám nakrájejte na drobné kousky.
 - Přidejte nakrájený šunkový salám, okurky a hrášek k bramborám. Vše důkladně promíchejte.
 - Podle chuti přidejte sůl, pepř, majonézu a hořčici. Pokud je majonéza příliš kyselá, můžete přidat cukr.
 - Salát nechte odpočinout v lednici, aby se chutě spojily.
 - Salát podávejte samostatně nebo jako součást chlebíčků pod šunku.
 
Reklama