Vylepšený recept na domácí vlašský salát: Chuť, která předčí obchodní variantu!


Přišel jsem na recept na domácí vlašský salát a musím říct, že je to opravdu lahodná pochoutka. Začíná se s vařenými bramborami, které se nakrájejí na malé kostičky, aby byl salát opravdu lahodný. Poté se připraví cibulka, nakrájená nadrobno, která se nechá odstát s pepřem a solí, aby změkla a propustila své aroma. Když je cibulka připravená, přidá se k bramborům a zalije sladko-kyselým nálevem z nakládaných okurek. To dodá salátu skvělou chuť a svěžest.

Reklama

Ingredience:

  • 5 ks vařených brambor
  • 300 g dietního šunkového salámu
  • 150 g čerstvého hrášku
  • 4 ks sterilovaných okurek
  • 250 g majonézy
  • 1 lžíce hořčice
  • 1-2 ks cibule
  • Pepř
  • Sůl
shutterstock.com

Postup přípravy:

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
  2. Nakrájejte cibuli nadrobno a smíchejte ji s pepřem a solí. Nechte chvíli odstát.
  3. K bramborám přidejte nakrájenou cibuli a zalijte je sladko-kyselým nálevem z sterilizovaných okurek (použijte 100-200 ml). Důkladně promíchejte.
  4. Nechte salát odpočinout a mezitím nakrájejte šunkový salám na tenké nudličky.
  5. Okurky i šunkový salám nakrájejte na drobné kousky.
  6. Přidejte nakrájený šunkový salám, okurky a hrášek k bramborám. Vše důkladně promíchejte.
  7. Podle chuti přidejte sůl, pepř, majonézu a hořčici. Pokud je majonéza příliš kyselá, můžete přidat cukr.
  8. Salát nechte odpočinout v lednici, aby se chutě spojily.
  9. Salát podávejte samostatně nebo jako součást chlebíčků pod šunku.
Reklama