Tento dezert nemusí být jen na léto. Vychutnáte si ho jistě během celého roku. Jestli hledáte sladký a zároveň zdravý dezert, který připravíte během pár minut, domácí sorbet z ovoce podle své chuti pro vás bude naprosto ideální. V kuchyni přitom strávíte jen chvilku svého času a nezaplatíte téměř žádné peníze. Připravit si ho můžete jednoduše z ovoce, které již máte doma.
Co budete potřebovat?
Na výrobu tohoto zajímavého dezertu potřebujete jen dva druhy ovoce. Můžete použít prakticky jakékoli ovoce, ale kombinace banánů s jahodami je naprostá klasika. Proto se jí v tomto receptu budeme držet. Zvolit si ale můžete jakékoli dva druhy ovoce, které vám chutnají a půjdou dobře k sobě. K tomu přidáte jen další dvě suroviny a máte domácí sorbet hotový. Na výrobu si připravte:
- jahody – 8-9 ks,
- banán – 1 ks,
- smetana (33%) – ¾ hrnku + 5 lžiček,
- kondenzované mléko – 6 polévkových lžic.
Pracovní postup
Jahody očistěte a nakrájejte na kousky. Nechte si alespoň jednu stranou, protože ji použijete na ozdobu. Banány oloupejte a nakrájejte na kousky. Oba druhy ovoce vložte do misky a dejte na stranu. Pomocí tyčového mixéru vyšlehejte smetanu, dokud nebude jemná a nadýchaná. Přidejte do ní kondenzované mléko (může být i neslazené) a znovu směs vyšlehejte mixérem. Obě suroviny se musí dokonale spojit. Ovoce vložte do mixéru a mixujte, dokud nebude zcela hladké.
Rozmixované ovoce nalijte do připravené smetanové směsi a vyšlehejte obě části dohromady. Vezměte skleněnou formu (nebo jinou nádobu vhodnou do mrazáku) a nalijte do ní připravenou ovocnou směs. Pomocí stěrky ji rovnoměrně rozetřete. Na ozdobu můžete navrch přidat nakrájené plátky jahod. Vložte dezert do mrazáku a nechte ho tam alespoň 5 hodin. Jakmile bude zcela zmražené, můžete ho podávat a ještě na misce do ozdobit čerstvým ovocem nebo nasekanými oříšky.
Zdroj: sweetandsavory.co