Podpořte své zdraví s nakládanou řepou s česnekem

Červená řepa obsahuje obrovské množství vitamínů a minerálů, které jsou klíčové pro správné fungování celého organismu. Tuto zeleninu si také můžete naložit společně s česnekem a získat maximální užitek z obou druhů zeleniny. Přinese vám to hodně benefitů, které nesmíte podceňovat. Jakmile se pustíte do pravidelné konzumace červené řepy, zažijete malý zázrak ve svém těle. Vyzkoušejte tuto nakládanou pochoutku a možná si řepu zamilujete, i když nejste její největší fanoušci.

Reklama

Co budete potřebovat?

Obrovskou výhodou tohoto receptu je použití několika jednoduchých surovin a snadný postup. Pochopitelně potřebujete červenou řepu, ale nezapomínejte také na vhodné nádoby a jejich pečlivé sterilizování. Bez toho se neobejdete, když jde o nakládanou zeleninu. Jakmile to budete mít připravené, použijte tyto ingredience:

  • červená řepa – 500 gramů,
  • česnek – 4 stroužky,
  • vinný ocet (6%) – 4 lžíce,
  • nové koření – 2 kuličky,
  • bobkové listy – 2 ks,
  • cukr – 2 lžíce,
  • sůl – 2 lžičky.
kamelena.com

Pracovní postup

Červenou řepu opláchněte a pevně zabalte do alobalu. Vložte ji do trouby a pečte po dobu jedné a půl hodiny, dokud nebude řepa nádherně měkká. Potom ji nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Do hrnce nalijte 250 ml vody, přidejte nové koření, bobkový list, cukr a sůl. Přiveďte směs k varu a pokračujte ve vaření asi po dobu 5 minut. Nechte směs vychladnout, aby byla vlažná. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

kamelena.com

Řepu oloupejte a nakrájejte na malé a tenké kousky. Plátky vložte do vyvařené sklenice a přidejte malé kousky česneku. Do roztoku s kořením přidejte ocet. Tekutinou zalijte řepu a pevně uzavřete víčkem. Na dva dny sklenice vložte do lednice. Potom ji můžete použít do salátů, ale také jako zeleninovou přílohu k masu nebo bramborám. Nakládaná řepa obsahuje hodně vitamínů a minerálů, které vám posílí imunitu a zlepší vaše celkové zdraví. A navíc je velmi dobrá!

Zdroj: kamelena.com

Reklama