Křupavé hranolky jsou možná to nejlepší, co si můžete v kuchyni připravit. Není to vždy jednoduché, ale s pomocí jediného triku to dokážete při každé příležitosti. Nezáleží na tom, k jakému pokrmu si je chcete připravit. Vynikající budou i samotné hranolky jen s vaším oblíbeným dipem nebo domácí tatarskou omáčkou. S tímto trikem budou vždy dokonalé, jako z restaurace.
Co budete potřebovat?
Příprava hranolek není nic těžkého, ale využít můžete i velmi šikovné triky. Díky tomu budou ještě lepší. Nepotřebujete na to nic zásadního a hranolky přitom budou mnohem lepší. Každý chce mít na talíři křupavé hranolky bez velkého úsilí. S touto metodou sice musíte začít pár hodin před smažením, ale vyplatí se to. Stačí, když na ně použijete pár surovin a správný postup. Na výrobu dokonalých hranolek potřebujete:
- brambory – 1 kg,
- slunečnicový olej – podle potřeby,
- studená voda – podle potřeby,
- bílý ocet – 2 lžičky.
Pracovní postup
Domácí hranolky si můžete připravit poměrně snadno. Brambory oškrábejte a nakrájejte do tvaru hranolek. Každá z nich by měla mít na šířku asi 1 centimetr. Můžete je klidně nechat i se slupkou, ale musíte je předem velmi dobře umýt. Nakrájené brambory vložte do velké mísy a zalijte je vodou. Musíte je kompletně zakrýt vodou. Přidejte dvě lžíce octa a lehce je promíchejte. Potom je nechte odpočívat asi 20 minut v lednici. Nejlépe byste je tam měli nechat asi hodinu.
Brambory potom sceďte a osušte. Použít můžete čistou a suchou utěrku nebo ubrousky. V hrnci nebo pánvi rozehřejte slunečnicový olej. Hranolky osmažte na oleji, dokud nebudou hotové, nádherně zlaté a křupavé. Díky této jednoduché metodě musíte s přípravou hranolek začít o hodně dřív, ale výsledek bude mnohem chutnější. Křupavé hranolky jsou to nejlepší, co si můžete z brambor připravit. Vůbec nezáleží na tom, k čemu si je vychutnáte. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: recipes.arbweb.info