Koblihy jsou tradiční dezerty v Čechách, ale můžete si je připravit i trochu netradičně. Když si připravíte těsto, upečete ho, rozkrojíte a naplníte vynikajícím krémem, pochutnáte si na něčem zcela novém. Tento recept je velmi dobrý a překvapivě jednoduchý. Není to těžší než příprava klasických koblih a jednoduchého krému. Vyzkoušejte ho a nebudete litovat.
Co budete potřebovat?
Tyto nádherné koblihy vypadají jako z cukrárny, ale připravit si je snadno můžete u sebe doma. Obrovskou výhodou tohoto receptu je, že na něj potřebujete jen pár ingrediencí. Na těsto vám postačí čtyři věci a na krém pouhé dvě ingredience. Proto si tyto jedinečné koblížky můžete připravit kdykoli a neutratíte za ně téměř žádné peníze. Na těsto potřebujete:
- voda – 1 dl,
- máslo (nebo margarín) – 8 dkg,
- mouka – 10 dkg,
- vejce – 4 ks.
Na náplň:
- vanilkový pudink,
- šlehačka.
Pracovní postup
Do středně velkého hrnce vložte 1 dl vody, 8 dkg másla a 10 dkg mouky. Všechno smíchejte a vařte, dokud se směs neoddělí od stěn hrnce. Mělo by to trvat 1-2 minuty, takže to bude rychlé. Potom přidejte celá vejce jedno po druhém a po každém z nich směs promíchejte. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto přesuňte do cukrářského sáčku a s jeho pomocí vytlačte na plech těsto. Záleží na velikosti, kterou zvolíte. My jsme jich dostali dvanáct. Nesmí být příliš malé, protože je bude rozkrajovat a plnit krémem. Když je uděláte příliš velké, budou se péct dlouho a bude jich málo.
Troubu předehřejte na 220 stupňů a na dno trouby položte misku nebo pánev s vodou. Pečte po dobu 20-25 minut a během této doby neotvírejte dvířka. Jestli je otevřete, můžete těsto naprosto zničit. Jestli bude těsto příliš tmavé, snižte teplotu na 170 stupňů. Pudink uvařte podle návodu na sáčku a smíchejte ho se šlehačkou. Z každého kousku dezertu odřízněte horní část, naneste na spodní kus připravený krém a na vršek položte odříznutý kousek. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: elmenyorszag.com