Kombinace lilku a kuřecího je podobně nesmrtelná jako kombinace kachny a pomerančů. Připravte si chutný špíz a budete se zaližovat až za ušima.
Co budete potřebovat?
- 1 kuřecí prso
- 1 lilek
- 50 ml sojové omáčky
- 1 PL citronové šťávy
- 1 PL medu
- 2 PL olivového oleje
- červenou papriku podle chuti
- sůl a pepř podle chuti
Jak na to?
Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte sójovou omáčku, citrónovou šťávu, med, olivový olej, mletou papriku a sůl s kořením. Kuřecí prsa nařízněte na menší kousky silné asi 1 cm a velké asi jako kolečka z lilku. Maso dejte do marinády a nechte hodinku odstát.
Mezitím si umyjte lilek, pokrájejte ho na kroužky silné asi 1 cm, posolte ho a nechte odstát asi 40 minut, aby z něj vytekla přebytečná voda.
Na dřevěné špejle nebo špízové jehlice navlékejte střídavě kolečka lilku a kousky masa. Když máte jehlici plnou, zabalte ji do alobalu a pečte v troubě při teplotě 200 stupňů asi 35-40 minut. Na grilu nebo na uhlí pečte asi 25 minut.
Dobrou chuť!