Léto, grilování, masíčko a grilovaná zelenina. Vyzkoušejte tento famózní recept na kuřecí špíz s lilkem!

Kombinace lilku a kuřecího je podobně nesmrtelná jako kombinace kachny a pomerančů. Připravte si chutný špíz a budete se zaližovat až za ušima.

Reklama

Co budete potřebovat?

  • 1 kuřecí prso
  • 1 lilek
  • 50 ml sojové omáčky
  • 1 PL citronové šťávy
  • 1 PL medu
  • 2 PL olivového oleje
  • červenou papriku podle chuti
  • sůl a pepř podle chuti

Jak na to?

Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte sójovou omáčku, citrónovou šťávu, med, olivový olej, mletou papriku a sůl s kořením. Kuřecí prsa nařízněte na menší kousky silné asi 1 cm a velké asi jako kolečka z lilku. Maso dejte do marinády a nechte hodinku odstát.

Mezitím si umyjte lilek, pokrájejte ho na kroužky silné asi 1 cm, posolte ho a nechte odstát asi 40 minut, aby z něj vytekla přebytečná voda.

Na dřevěné špejle nebo špízové ​​jehlice navlékejte střídavě kolečka lilku a kousky masa. Když máte jehlici plnou, zabalte ji do alobalu a pečte v troubě při teplotě 200 stupňů asi 35-40 minut. Na grilu nebo na uhlí pečte asi 25 minut.

Dobrou chuť!

Reklama