Tradiční recept na kvašené okurky s minimem soli, které můžete za pár dní konzumovat


Tento recept na kvašené okurky vás překvapí svou jednoduchostí a přesto úžasnou chutí. Stačí jen pár ingrediencí a trochu trpělivosti, a máte připravený lahodný pochoutkový přídavek na dlouhé zimní večery. Kvašené okurky jsou nejen lahodné, ale také plné probiotik, která prospívají vašemu zažívacímu traktu. Navíc, při výrobě si můžete být jisti, že přesně víte, co jíte – žádné umělé přísady, jen čerstvé suroviny a domácí péče. Tak si připravte svou zásobu kvašených okurek a užijte si zimní období plné lahodných chutí!

Reklama

Recept na kvašené okurky:

Ingredience:

  • 5 kg okurek kvašených
  • 3 litry vody
  • 3 plné polévkové lžíce soli
  • 2 hlavičky česneku (10 velkých stroužků)
  • svazek kopru
shutterstock.com

Postup:

  1. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a rozpusťte v ní sůl. Na každý litr vody připadá jedna plná polévková lžíce soli.
  2. Okurky důkladně omyjte a případně oloupejte, pokud je to žádoucí. Pokud jsou okurky větší, můžete je překrojit na menší kousky.
  3. Česnek oloupejte a rozmačkejte nebo nasekejte na tenké plátky.
  4. Do každého sterilizovaného skleněného sýrového sáčku vložte několik plátků česneku a pár větviček kopru.
  5. Okurky pevně naskládejte do sklenic, mezi ně vkládejte vrstvy česneku a kopru.
  6. Nakonec zalijte okurky horkou naloženou vodou s rozpuštěnou solí.
  7. Sklenice okamžitě uzavřete a otočte dnem vzhůru. Nechte je vychladnout při pokojové teplotě.
  8. Po 2-3 dnech přemístěte sklenice do temného a chladného místa.
  9. Po 2-5 dnech jsou okurky hotové k jídlu. Jejich chuť se bude dále zlepšovat s časem.

Tento recept vám poskytne 10 sklenic chutných a osvěžujících kvašených okurek, které budou skvělým doplňkem k vašim zimním pokrmům. Připravte si je v dostatečném množství, aby vám vydržely po celou sezónu!

Reklama