Křehké a křupavé těsto na cannoncini si zamilujete a krém uvnitř jen podpoří celkovou chuť tohoto italského dezertu. Možná jste to nikdy neochutnali nebo o něm ani nikdy neslyšeli. To je ještě větší důvod k tomu, abyste se nyní pustili do výroby a ochutnávání dalšího italského dezertu. Tyto sladkosti jsou populární po celém světě a cannoncini plné pudinkového krému nejsou výjimkou.
Co budete potřebovat?
Cannoncini nejsou v Čechách tolik známé, ale chutnají úžasně. Navíc vypadají krásně, takže budou nadšené i děti, protože vypadají jako trochu netradiční kremrole. Krém ale chutná úplně jinak. A stále je velmi chutný, jemný a celý dezert je vynikající.
Na pudinkový krém potřebujete:
- vaječné žloutky – 3 ks,
- mouka – 30 gramů,
- cukr – 100 gramů,
- vanilkový extrakt – 1 lžička,
- mléko – 235 ml.
Na těsto:
- listové těsto – 1 plát,
- cukr – 50 gramů,
- vejce – 1 ks,
- moučkový cukr – na ozdobu.
Pracovní postup
Začněte s přípravou krému, protože těsto máte prakticky hotové. Zahřejte mléko. V hrnci vyšlehejte žloutky s cukrem, vanilkovým extraktem a moukou. Během šlehání přidávejte postupně mléko a dávejte si pozor na hrudky. Směs zahřejte na středním ohni a neustále míchejte. Počkejte, dokud krém nezhoustne. Snižte plamen a vařte ještě pár minut. Krém nalijte do skleněné mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout. Vložte do lednice minimálně na 1 hodinu.
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Listové těsto nakrájejte na 12 proužků. Každý proužek vyválejte do rohové formy kuželovitého tvaru (musíte se překrývat asi do poloviny). Jednoduše z nich vytvořte menší kornouty. Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj proužky lícem dolů. Každý kornout potřete rozšlehaným vejcem s vodou. Vejce se nesmí dostat do formy. Pečte po dobu 15-20 minut. Nakonec je nechte vychladnout a naplňte krémem pomocí cukrářského sáčku.
Zdroj: cookingvio.com