Ingredience:
Na těsto:
Reklama
- 5 vajec
- 5 lžic krystalového cukru
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
Na šlehačku:
- 400 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce moučkového cukru
- 400 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce moučkového cukru
Postup:
- Příprava těsta:
- Vejce vyšleháme s krystalovým cukrem do husté pěny.
- Postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, a jemně promícháme.
- Připravené těsto rozetřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou.
- Pečení:
- Těsto pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Průběžně kontrolujeme, aby se nepřipálilo.
- Po upečení necháme koláč vychladnout na mřížce.
- Příprava šlehačky:
- Smetanu ke šlehání den předem přivedeme k varu, necháme vychladnout a uložíme do lednice, nejlépe přes noc.
- Následující den vyšleháme jednu smetanu s moučkovým cukrem do tuha.
- Do druhé smetany přidáme kakao a moučkový cukr, a také vyšleháme do tuha.
- Zdobení:
- Vyšlehanou bílou a kakaovou šlehačku naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou hvězdicovou špičkou.
- Na vychladlý koláč střídavě nastříkáme bílé a kakaové šlehačky, aby vznikl dvoubarevný efekt.
- Dokončení:
- Hotový koláč necháme ještě chvíli ztuhnout v lednici.
- Nakrájíme na porce a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Zdroj: plnyhrniec.dobrenoviny.sk
Reklama