Zákusek Harlekýn v dezertové míse? Ano, toto je naprosto nebeská chuť

Ingredience:

Na těsto:

Reklama
  • 5 vajec
  • 5 lžic krystalového cukru
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa

Na šlehačku:

  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce moučkového cukru
shutterstock.com

Postup:

  1. Příprava těsta:
    • Vejce vyšleháme s krystalovým cukrem do husté pěny.
    • Postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, a jemně promícháme.
    • Připravené těsto rozetřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou.
  2. Pečení:
    • Těsto pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Průběžně kontrolujeme, aby se nepřipálilo.
    • Po upečení necháme koláč vychladnout na mřížce.
  3. Příprava šlehačky:
    • Smetanu ke šlehání den předem přivedeme k varu, necháme vychladnout a uložíme do lednice, nejlépe přes noc.
    • Následující den vyšleháme jednu smetanu s moučkovým cukrem do tuha.
    • Do druhé smetany přidáme kakao a moučkový cukr, a také vyšleháme do tuha.
  4. Zdobení:
    • Vyšlehanou bílou a kakaovou šlehačku naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou hvězdicovou špičkou.
    • Na vychladlý koláč střídavě nastříkáme bílé a kakaové šlehačky, aby vznikl dvoubarevný efekt.
  5. Dokončení:
    • Hotový koláč necháme ještě chvíli ztuhnout v lednici.
    • Nakrájíme na porce a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

Zdroj: plnyhrniec.dobrenoviny.sk

Reklama