Bublanina s ovocem se podaří i začátečníkům a potěší celou rodinu

Bublanina patří mezi nejoblíbenější koláče, které si snad každý z nás připravuje během léta. Hrnkové recepty jsou také velmi populární, protože na ně nepotřebujete žádnou váhu. Postačí vám obyčejný hrníček, který najdete i na chatě při dovolené. Proto si můžete tuto bublaninu klidně připravit i na dovolené jako vynikající snídani pro všechny, kdo s vámi cestují. Jak připravit tuto jedinečnou a vynikající bublaninu? Poradíme vám, jak na to.

Co budete potřebovat?

Velkou výhodou tohoto koláče je fakt, že na něj můžete použít jakékoli ovoce. Vydejte se na trh a jistě najdete levné, sladké a chutné ovoce, které snadno zpracujete tímto způsobem. Kromě ovoce potřebujete také 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krystal, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 1 hrnek mléka, 3 vejce a ½ hrnku oleje. Jak vidíte, všechny suroviny jsou základní a levné. A v létě najdete levně také ovoce, což z této bublaniny dělá velmi ekonomickou dobrotu.

lalunanellamiacucina.it

Způsob přípravy

V první řadě si připravíme těsto. V jedné míse smíchejte mouku s cukrem krystal, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Do druhé mísy rozklepněte vejce, přidejte mléko a olej. Všechno společně vyšlehejte metličkou nebo vidličkou. Do suché směsi přidejte mokrou směs a začněte míchat. Musíte získat homogenní směs, ve které se všechny suroviny dokonale spojí dohromady. Nesmíte ale těsto přemíchat, a proto postupujte pomalu a opatrně.

Čtěte také: Úžasný snídaňový sendvič s vejcem, sýrem a šunkou

Plech vyložte pečicím papírem. Jestli ho nemáte, můžete použít trochu oleje. Do plechu nebo pekáče nalijte připravené těsto. Rozložte na jeho povrch čerstvé ne kompotované (okapané) ovoce a vložte do trouby. Pečte při teplotě 170-180 stupňů po dobu 30 minut a potom zkontrolujte párátkem. Jestli máte hodně ovoce, můžete použít i větší plech nebo pekáč. V tom případě pečte bublaninu kratší dobu, aby se vám nespálila. Po upečení ji nechte vychladnout a posypte moučkovým cukrem.