Bublanina s ovocem se podaří i začátečníkům a potěší celou rodinu

Bublanina patří mezi nejoblíbenější koláče, které si snad každý z nás připravuje během léta. Hrnkové recepty jsou také velmi populární, protože na ně nepotřebujete žádnou váhu. Postačí vám obyčejný hrníček, který najdete i na chatě při dovolené. Proto si můžete tuto bublaninu klidně připravit i na dovolené jako vynikající snídani pro všechny, kdo s vámi cestují. Jak připravit tuto jedinečnou a vynikající bublaninu? Poradíme vám, jak na to.

Co budete potřebovat?

Velkou výhodou tohoto koláče je fakt, že na něj můžete použít jakékoli ovoce. Vydejte se na trh a jistě najdete levné, sladké a chutné ovoce, které snadno zpracujete tímto způsobem. Kromě ovoce potřebujete také 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krystal, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 1 hrnek mléka, 3 vejce a ½ hrnku oleje. Jak vidíte, všechny suroviny jsou základní a levné. A v létě najdete levně také ovoce, což z této bublaniny dělá velmi ekonomickou dobrotu.

lalunanellamiacucina.it

Způsob přípravy

V první řadě si připravíme těsto. V jedné míse smíchejte mouku s cukrem krystal, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Do druhé mísy rozklepněte vejce, přidejte mléko a olej. Všechno společně vyšlehejte metličkou nebo vidličkou. Do suché směsi přidejte mokrou směs a začněte míchat. Musíte získat homogenní směs, ve které se všechny suroviny dokonale spojí dohromady. Nesmíte ale těsto přemíchat, a proto postupujte pomalu a opatrně.

Čtěte také: Velmi chutné a snadné rohlíky pro každý den

Plech vyložte pečicím papírem. Jestli ho nemáte, můžete použít trochu oleje. Do plechu nebo pekáče nalijte připravené těsto. Rozložte na jeho povrch čerstvé ne kompotované (okapané) ovoce a vložte do trouby. Pečte při teplotě 170-180 stupňů po dobu 30 minut a potom zkontrolujte párátkem. Jestli máte hodně ovoce, můžete použít i větší plech nebo pekáč. V tom případě pečte bublaninu kratší dobu, aby se vám nespálila. Po upečení ji nechte vychladnout a posypte moučkovým cukrem.