Celé kuře se zeleninou snadno uděláte v pomalém hrnci

Vařit v pomalém hrnci nebo holandské troubě je výhodné, protože jídlo jen dáte dovnitř a můžete na to zapomenout. Jídlo se uvaří bez vás a potřebujete na všechno jen jeden hrnec. Stejným způsobem si můžete připravit celé kuře se zeleninou. Postup je velmi jednoduchý a kuřecí maso nebude vysušené. To zajistí pára i zelenina, kterou uvaříte společně s masem.

Reklama
engineeredmama.com

Co budete potřebovat?

Kuře bude šťavnatější než obvykle a nemusíte s ním dělat nic speciálního. Kůrka bude nádherně upečená a celý pokrm si vychutnáte mnohem více než jiné recepty na kuřecí maso. Na recept potřebujete hodně ingrediencí, ale výsledek bude vynikající. Navíc většinu z nich tvoří koření, takže výsledný pokrm nebude drahý. Na recept potřebujete:

  • cibule – 1 ks,
  • mrkev – 4 ks,
  • brambory – 2 ks,
  • sladká paprika – 2 lžičky,
  • česnekový prášek – 2 lžičky,
  • cibulový prášek – 1 lžička,
  • sušené oregano – 1 lžička,
  • sušený tymián – 1 lžička,
  • sušený rozmarýn – podle chuti,
  • sůl – 1 lžička,
  • pepř – ½ lžičky,
  • celé kuře – 1 ks,
  • olivový olej – 1 lžíce,
  • citron – ½ ks,
  • voda – na pokrytí dna pomalého hrnce.

Pracovní postup

Na postup pro pomalý hrnec nakrájejte zeleninu na kousky o velikosti jednoho palce. Položte ji na dno hrnce. Přidejte vodu, aby zeleninu zakryla. Kuře opláchněte, očistěte a osušte. Do kuřete vložte polovinu citronu. Položte kuře do hrnce, aby prsa směřovala nahoru. Olivovým olejem potřete kuře a nasypte na něj rovnoměrně všechno uvedené koření. Vařte při vysoké teplotě 5-6 hodin nebo při nízké teplotě 8-9 hodin. Poté vše vyndejte z hrnce a pochutnejte si.

engineeredmama.com

Pro přípravu v holandské troubě si ji předehřejte na 220 stupňů. Přidejte zeleninu v jedné vrstvě. Zalijte ji vodou, aby ji zakryla. Kuře očistěte, vložte do něj polovinu citronu a vložte ho do holandské trouby. Potřete maso olivovým olejem a zasypte kořením. Pečte v zakryté troubě po dobu 1 hodiny a 15 minut. Před podáváním (v obou případech) rozkrojte maso a ujistěte se, že je hotové. Anebo do něj zapíchněte teploměr. Maso musí mít uvnitř 75 stupňů. Dobrou chuť!

Zdroj: engineeredmama.com

Reklama