Červené zelí: superpotravina bojující proti nadváze, nemocem a stárnutí!

Červené zelí se vrací do našich jídelníčků! Šťáva z této zeleniny je doslova nabitá vitamíny C a K a její pití je spojeno s mnoha výhodami včetně hubnutí, zlepšení zdraví, snížení zánětů a detoxikace organismu. Připravte si zázračný nápoj z červeného zelí i vy!

Reklama

Mnohostranný zázrak

Syrové červené zelí má vysoký obsah vitamínu C, K, A a B6, dále minerálů jako hořčík, draslík a další živiny. Antioxidanty v zelné šťávě mají silné protirakovinné vlastnosti. Síra přispívá k tvorbě keratinu, který je zodpovědný za zdravé a silné vlasy, nehty a pokožku. Antokyany a vitamín K pomáhají s funkcí mozku, s koncentrací a dokážou snížit riziko vzniku Alzheimerovy choroby. Draslík bojuje proti vysokému krevnímu tlaku. V neposlední řadě je to skvělý pomocník při redukci hmotnosti, neboť má nízký obsah kalorií a tuků, ale vysoký obsah vlákniny a bílkovin. 

Lze šťávu z červeného zelí připravit chutným způsobem?

Samozřejmě! Možná nejste milovníkem červeného zelí a šťávu z něj si už vůbec nedovedete představit. Ale nebojte se! Tuto superpotravinu můžete připravit velmi chutným způsobem. Tajemství tkví v tom, že šťávu z červeného zelí zkombinujete se správnými ingrediencemi. Následně se dozvíte, které ingredience jsou nejvhodnější a už po prvním loku budete sami mile překvapeni, jak lahodný nápoj jste si připravili.

Recept na lahodný nápoj plný vitamínů

Příprava tohoto nápoje je snadným a rychlým způsobem, jak zařadit červené zelí do svého každodenního jídelníčku. Velkou výhodou nepochybně je, že jsou v receptu použity levné a snadno dostupné ingredience.

Reklama

Ingredience:

  • 300 g červeného zelí
  • 1 zelené jablko nebo 1 hrušku
  • Jeden svazek čerstvé bazalky
  • Jeden svazek čerstvé máty

Způsob přípravy:

  1. Všechny ingredience důkladně omyjte
  2. Nakrájejte na menší kousky a vložte do mixéru.
  3. Mixujte tak dlouho, dokud nevznikne tekutá šťáva.
  4. Nápoj konzumujte 2x denně vždy před jídlem.

Před mixováním nemusíte jablka nebo hrušky loupat ani zbavovat jádra. Pro maximální využití vitamínů a živin postačí ovoce důkladně opláchnout.

Reklama