Chalupářský plech – rychlý oběd se zapečenými brambory

Ingredience

  • Brambory
  • Cibule
  • Trocha zeleniny (podle chuti)
  • Slanina (nejlépe domácí uzená)

Postup Přípravy

  1. Příprava Pekáče: Pekáč lehce vymažeme tukem.
  2. Krájení: Brambory nakrájíme na kolečka a cibuli na tenké plátky.
  3. Vrstvení:
    • Spodní vrstva budou brambory.
    • Na brambory přidáme vrstvu cibule a posypeme trochou zeleniny.
    • Pokračujeme ve vrstvení, dokud není pekáč plný.
  4. Závěrečná Vrstva: Navrch přidáme plátky slaniny.
shutterstock.com

Pečení

  1. Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia.
  2. Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme, dokud nejsou brambory měkké.
  3. Jakmile jsou brambory měkké, sundáme alobal a slaninu opečeme do červena.

Přeji všem dobrou chuť! 😊❤️

Reklama

Tipy od Našich Čtenářů

„Naučila jsem se, že horní vrstvu brambor vyválím v červené paprice, soli, pepři a česnekovém prášku, a navrch přidám slaninu. Moje tři děti soutěží o vrchní vrstvu, zkuste to, stojí to za to!“

„Dělám napůl, půl brambor, půl kysaného zelí, a pak přidám slaninu. Je to vynikající!“

Reklama