Ingredience
- Brambory
- Cibule
- Trocha zeleniny (podle chuti)
- Slanina (nejlépe domácí uzená)
Postup Přípravy
- Příprava Pekáče: Pekáč lehce vymažeme tukem.
- Krájení: Brambory nakrájíme na kolečka a cibuli na tenké plátky.
- Vrstvení:
- Spodní vrstva budou brambory.
- Na brambory přidáme vrstvu cibule a posypeme trochou zeleniny.
- Pokračujeme ve vrstvení, dokud není pekáč plný.
- Závěrečná Vrstva: Navrch přidáme plátky slaniny.
Pečení
- Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia.
- Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme, dokud nejsou brambory měkké.
- Jakmile jsou brambory měkké, sundáme alobal a slaninu opečeme do červena.
Přeji všem dobrou chuť! 😊❤️
Reklama
Tipy od Našich Čtenářů
„Naučila jsem se, že horní vrstvu brambor vyválím v červené paprice, soli, pepři a česnekovém prášku, a navrch přidám slaninu. Moje tři děti soutěží o vrchní vrstvu, zkuste to, stojí to za to!“
„Dělám napůl, půl brambor, půl kysaného zelí, a pak přidám slaninu. Je to vynikající!“
Reklama