Co se stane s vaším tělem, pokud si budete pravidelně dopřávat ořechy?

Ořechy jsou plné omega-3 mastných kyselin, které naše tělo potřebuje k tomu, aby fungovalo správně. Jestli nevíte, jestli se máte do ořechů pustit, neváhejte. Obyčejné ořechy dodají tolik potřebné minerály a další cenné složky, že to poznáte během několika týdnů. Vaše tělo bude zdravější a mozek bude fungovat mnohem lépe. Jaké další účinky ještě pocítíte, pokud budete jíst ořechy?

Reklama

Kromě zdravých tuků v nich najdete i hořčík nebo vitamin B6

Ořechy jsou plné vitaminy a dalších stopových prvků, které jsou důležité pro naše zdraví. Můžete v nich najít měď, mangan nebo fosfor. Obsahují také vyšší podíl hořčíku nebo vitaminu B6. Proč je dobré konzumovat ořechy? Díky nim se můžete postupně zbavit například depresivních stavů. Kyselina omega-3 pomůže s jejich odstraněním. Zbavíte se tak dokonce Alzheimerovy choroby nebo jiných nemocí.

Konzumace ořechů podporuje také zdraví srdce. Prokázalo to hned několik studií. Ořechy a další omega-3 mastné kyseliny pročišťují cévy, zlepšují krevní oběh a snižují záněty v těle. Konzumací ořechů docílíte toho, že budete mít ideální hladinu krevního cukru a budete vědět, že jste zdraví. Pomocí ořechů také můžete předejít rakovině a dalších smrtelným nemocem. Ořechy posilují imunitní systém, zabraňují rozvoj rakovinotvorných buněk a vy si tak budete moci užívat života.

Pravidelnou konzumací ořechů můžete i zhubnout

Ořechy podporují hubnutí, proto je můžete zařadit do svého jídelníčku, pokud potřebujete shodit několik kilogramů. Stačí hrst ořechů denně a budete nejen zdraví, ale také hubnout. Konzumací ořechů můžete zamezit tomu, že budete mít zpomalený metabolismus. Zlepšíte si také reprodukční zdraví, protože obsahují hořčík a draslík. Omega-3 mastné kyseliny mají protizánětlivé účinky a další výhody, které naše tělo může využít.

Reklama

Ořechy konzumujte nejlépe v syrovém stavu, ale můžete si je přidat do bílého jogurtu nebo do dezertu. Oblíbené jsou ořechy například v závinu nebo koláči. Můžete si vybrat mezi vlašskými, lískovými nebo dalšími druhy. Neoblíbenější jsou mandle, které jsou plné tuku a zároveň neobsahují cukry.

Reklama