Majonéza patří mezi základní produkty, které máte jistě doma. Hodně lidí si myslí, že si ji jednoduše musí zakoupit v obchodě. Není to pravda. Jakmile se jí naučíte udělat doma, budete mít vaření mnohem jednodušší a nebudete se muset obávat, že vám dojde. A také budete mít další věc, kterou si připravíte doma sami. To je ten nejlepší pocit na světě. Proto byste se měli naučit, jak toho připravit co nejvíce doma. Jak si ji snadno vyrobit doma?
Co budete potřebovat?
Na domácí majonézu vám stačí jen pár věcí a bude chutnat naprosto skvěle. Navíc ji připravíte během pár minut, takže na to ani nepotřebujete příliš mnoho času. Zkuste tento jednoduchý recept a budete mít vždy majonézu po ruce, až budete dělat nový salát nebo jiný pokrm. Připravte si pár věcí a budete mít připravenou vynikající majonézu:
- mléko – 200 ml,
- olej – 300 ml,
- cukr – 1 lžička,
- sůl – ½ lžičky,
- hořčice – 1 lžička,
- citronová šťáva – ½ dl.
Pracovní postup
Výroba domácí majonézy je extrémně jednoduchá. Mléko a olej nalijte do vyšší sklenice nebo do nádoby, která je určená pro tyčový mixér. Vložte mixér až na dno a zapněte ho. Pomalu s ním postupujte směrem nahoru, dokud nezískáte dokonale homogenní a téměř bílou hmotu. Jakmile získáte konzistenci majonézy, přidejte ostatní suroviny ze seznamu. Poté majonézu znovu prošlehejte a máte hotovo. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!
Proč si připravovat domácí suroviny na vaření?
Majonéza se počítá mezi základní suroviny, které používáte při vaření. Hodně lidí vůbec nenapadne, že si ji mohou vyrobit doma. Pravdou je, že s domácí přípravou si užijete lepší chuť a méně škodlivých látek. Do průmyslově vyrobených potravin se hodně přidává sůl, cukr a konzervanty, i když to není zcela nutné. S tímto receptem budete mít možnost, jak si připravit další věc doma a potěšit svou rodinu s velmi chutnou a také zdravou majonézou.