Domácí paštika z kuřecího masa podle jednoduchého receptu

Paštika patří mezi oblíbené pochutiny, které si dáváme na chleba nebo jiné pečivo. Můžete si ji samozřejmě koupit, ale hodně lidí si ji připravuje doma. Je to velmi jednoduché, celkem levné a přesně víte, co dáváte do svého těla. To je hlavní výhoda všech domácích pokrmů. Paštiku si můžete připravit z různých surovin. Dnes se podíváme na paštiku z kuřecího masa, které patří k nejoblíbenějším druhům masa na světě. Uvidíte, že tato paštika bude chutnat celé rodině.

Reklama

Co budete potřebovat?

Máme pro vás skvělou zprávu na začátek. Na výrobu této paštiky nepotřebujete žádné záhadné suroviny. Všechny patří mezi základ v každé kuchyni a většinu z nich koupíte velmi levně. Potřebovat budete 1 kg kuřecího masa, 4 velké stroužky česneku, 2 mrkve, 3 cibule, 2 bobkové listy, 50 gramů másla, 4 snítky petržele, nové koření, 2 lžičky mleté papriky, sůl a černý pepř. Sami vidíte, že kromě kuřecího masa jsou všechny suroviny velmi levné a dostupné.

shutterstock.com

Způsob přípravy

Z masa odstraňte kůži, očistěte ho a vložte do hrnce. Přidejte polovinu mrkve, bobkové listy, polovinu cibule a pár kuliček nového koření. Zalijte vše vodou, přidejte sůl a vařte, dokud nebudou všechny suroviny zcela uvařené. Maso vyndejte a vložte do jiného hrnce. Vývar se zeleninou můžete využít do jiného pokrmu, např. na kuřecí vývar. Na pánvi orestujte druhou polovinu cibule na kostičky, prolisovaný česnek a nastrouhanou mrkev.

K zelenině přidejte na pánev koření. Maso nakrájejte a přidejte do pánve s cibulí a kořením. Všechny ingredience restujte po dobu 15 minut. Potom směs vložte do mixéru nebo mlýnku na maso a rozemelte. Směs se musí dokonale propojit, aby z ní byla velmi dobrá paštika. Poté přidejte máslo. Znovu všechno promíchejte, dokud nezískáte konzistenci paštiky. Paštikou naplňte skleněné dózy a skladujte v lednici. Až budete mít chuť na paštiku, budete ji mít připravenou po ruce a nemusíte do obchodu.

Zdroj: deliciousrecipesone.com

Reklama