Domácí recept na vynikající a jednoduché sněhové cukroví

Marshmallow není vůbec moderní dezert. Ve skutečnosti se dělal již v dávných dobách, ale místo cukru a používal med. Později ho zdokonalili kuchaři ve Francii a představili nám současnou podobu těchto sladkých bílých obláčků. Nyní se jedná o populární pochoutku, kterou znají lidé po celém světě. Dobrá zpráva je, že za ně nemusíte utrácet peníze v obchodě a konzumovat hodně konzervantů a příliš mnoho cukru. Vyrobte si je doma a budou vám chutnat mnohem více!

Reklama

Co budete potřebovat?

Na výrobu potřebujete jen pár ingrediencí. Přinášíme vám ale také recept na vynikající sirup, který marshmallow dodá zajímavou chuť. Na ten rozhodně nezapomínejte. Podívejme se, co budete potřebovat.

Na samotné marshmallows si připravte:

  • vaječné bílky – 2 ks,
  • sůl – špetka,
  • cukr – 60 gramů,
  • citronová šťáva – 1 polévková lžíce.

Ingredience na sirup:

  • cukr – 270 gramů,
  • voda – 110 ml,
  • zahušťovadlo Agar – 10 gramů,
  • jablečné pyré – 150 gramů,
  • čokoláda – 30 gramů.

Pracovní postup

Do bílků přidejte sůl a šlehejte, dokud nezískáte tuhou pěnu. K bílkům přidejte cukr a šlehejte další minutu při vysokých otáčkách. Poté přidejte citronovou šťávu a pokračujte ve šlehání. Musíte získat tuhé špičky. Směs za chvíli přesunete do cukrářského sáčku. Na sirup smíchejte v hrnci cukr, vodu, zahušťovadlo a jablečné pyré. Směs vařte na středním ohni, dokud se voda nevyvaří. Sirup musí být stále tekutý. Nalijte ho do směsi z bílků a prošlehejte při střední rychlosti.

souspark.ru

Jakmile budete mít směs na marshmallow hotovou, můžete ji přesunout do cukrářského sáčku. Ze sáčku směs ihned vytlačte na pečicí papír nebo silikonovou podložku. Záleží pouze na vás, jaký tvar pro své marshmallow zvolíte. Nakonec rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a pomocí lžičky nebo cukrářského sáčku udělejte na marshmallows tenké linie. Takto připravené dobroty vložte na 10-15 minut do lednice. Potom si na nich můžete s rodinou pochutnat.

Zdroj: souspark.ru

Reklama