Kuřecí prsa jsou plná bílkovin a libového masa, přesto je mnoho lidí nemá příliš v oblibě. Při přípravě totiž stačí málo, aby se ze šťavnatého masa stala suchá hmota bez chuti. S tímto receptem ale nic takového nehrozí. Naučte se připravovat kuřecí prsa ve slaném dortu tak, aby se vám vždy povedla a nikdy nebyla vysušená. Co budete potřebovat?
- 9 vajec (oddělte bílky od žloutků)
- 1 kuřecí prso
- 200 g nízkotučného sýra nebo tvarohu
- ¼ šálku nízkotučného kefíru
- Smetana na vaření
Jak postupovat
Samozřejmě se vám bude hodit také sůl, pepř či další koření na dochucení. Chybu neuděláte ani s trochou česneku. Nejprve kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky nebo na proužky. Vložte je do mísy a nalijte na ně trochu smetany na vaření. Nechte prsa asi dvacet minut marinovat, aby získaly jemnou chuť.
Přiveďte v hrnci trochu vody k varu. Mírně osolte a vložte do ní kuřecí kousky. Vařte zhruba půl hodiny a pravidelně při tom maso kontrolujte. Pokud jste ho nakrájeli na menší kousky, stačí je povařit zhruba dvacet minut. Uvařené maso vyndejte z vody a chvíli počkejte, než kuřecí prsa vychladnou. Poté je nakrájejte na malé kostičky.
Maso prokládejte omeletou
Z vajec budete potřebovat devět bílků a celkem tři žloutky. Rozdělte je do třech misek – do každé misky rozklepněte tři bílky a jeden žloutek. Promíchejte a rozšlehejte vidličkou. Z každé směsi v misce pak na pánvi osmahněte tenkou omeletu. Odložte je stranou.
Tvaroh nebo nízkotučný sýr mezitím smíchejte s kořením podle chuti a s prolisovaným česnekem. Přidejte kefír a případně osolte a opepřete. Vezměte větší talíř, položte na něj jednu omeletu, potřete připravenou tvarohovou či sýrovou pomazánkou.
Posypte třetinou kuřecích kostiček. Postup opakujte ještě dvakrát, dokud vám nedojdou ingredience.
Mezi jednotlivé vrstvy můžete přidat také čerstvé listy salátu nebo baby špenát.
Před podáváním nechte kuřecí dort odležet alespoň dvě hodiny v lednici.