Dvoubarevné křehké sušenky na sváteční tabuli

Jemné sušenky s čokoládou jsou tím nejjednodušší a také nejchutnějším, co si můžete na Vánoce připravit. Jejich výroba je úžasně jednoduchá a zároveň jim najednou připravíte velké množství. Snadno je uskladníte v uzavíratelné krabičce a pochutnáte si na nich během celých svátků. Do Nového roku nejspíš nevydrží, protože je budou všichni z rodiny ujídat.

Reklama

Co budete potřebovat?

Pouhých šest ingrediencí vám stačí k tomu, abyste připravili tyto lahodné sušenky s čokoládou. Jednoduché recepty jsou na svátky nejlepší, protože za ně nezaplatíte příliš mnoho peněz a přitom si velmi pochutnáte. Díky receptům jako je tento můžete trochu ušetřit a stále si velmi pochutnat. Na výrobu tohoto cukroví potřebujete:

  • vaječné žloutky – 2 ks,
  • moučkový cukr – 90 gramů,
  • mouka – 230 gramů,
  • bramborový škrob – 20 gramů,
  • máslo (pokojové teploty) – 160 gramů,
  • hořká čokoláda – 70-80 gramů.
Shutterstock

Pracovní postup

Do hluboké mísy vložte máslo pokojové teploty nakrájené na menší kostičky a moučkový cukr. Mixérem nebo metličkou směs vyšlehejte, dokud nezískáte dokonale krémovou směs. Přidejte žloutky (jeden po druhém) a důkladně vše promíchejte. Poté přichází čas na mouku a škrob. Nezapomínejte neustále míchat, aby se všechno dokonale propojilo dohromady. Těsto musí být hladké a homogenní. Vložte těsto do cukrářského sáčku, abyste s ním mohli dobře pracovat.

blog.giallozafferano.it

Plech vyložte pečicím papírem a pomocí cukrářského sáčku vytvarujte sušenky. Nejlepší bude, když je uděláte jen do tvaru obyčejných tyčinek. Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte po dobu 12 minut, dokud nebudou sušenky nádherně zlaté. Poté je nechte vychladnout. Až budou mít pokojovou teplotu, rozehřejte si čokoládu a ponořte do ní vždy jeden konec každé sušenky. Díky tomu budou dvoubarevné a zlepšíte jejich chuť. Nechte čokoládu ztuhnout na pečicím papíru nebo mřížce. Dobrou chuť!

Zdroj: blog.giallozafferano.it

Reklama