Ingredience
Piškot
Reklama
- 7 bílků
- 7 lžic cukru
- 7 lžic hladké mouky
- 3 lžíce vlažné vody
Přeliv
- 1 dl mléka
- trocha rumu
Krém
- 7 žloutků
- 7 lžic cukru
- 6 lžic hladké mouky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 8 dl mléka
- 250 g margarínu
- 1 sáček šlehačky v prášku
- 50 g čokolády
Postup
- Piškot:
- Vyšlehejte 7 bílků a postupně přidávejte cukr, mouku a vodu.
- Piškotovou směs nalijte do vymazané formy a pečte při 160°C, dokud nezezlátne (přibližně 25 minut).
- Vyndejte piškot z trouby, jakmile získá barvu, a nechte vychladnout.
- Když je piškot vychladlý, propíchejte ho párátkem a přelijte 1 dl mléka smíchaným s trochou rumu.
- Krém:
- Důkladně promíchejte žloutky, mouku, cukr, škrob a 1 dl mléka.
- Tuto směs přidejte do 7 dl horkého mléka a vařte 5 minut.
- Nechte krém vychladnout. Když je krém studený, přidejte margarín a dobře promíchejte.
- Hotový krém rozetřete na piškot.
- Šlehačka a dokončení:
- Připravte šlehačku podle návodu na sáčku a rozetřete ji na dezert.
- Poté jemně nastrouhejte čokoládu a posypte jí povrch dezertu.
Reklama