Jak si připravit máslová a křehká kuřecí prsa?

Všichni milujeme dobrý kuřecí řízek. Kuřecí prsa jsou možná podle některých lidí nudným kusem masa, ale všichni Češi si s radostí alespoň jednou za čas vychutnají dobrý řízek. Existuje mnoho receptů a způsobů, jak je můžete připravit. Jestli chcete mít šťavnaté a křehké maso, musíte se držet několika základních pravidel. Bez toho nedosáhnete dokonalého výsledku.

Pár základních pravidel

Smažení řízků na první pohled vypadá velmi jednoduše. Musíte ale vědět, jak na to. Bez toho nebudete nikdy úspěšní. Klíčem je již čištění masa. Tam, kde se v mase nachází blána, ji jemně nařízněte. Díky tomu se při smažení nebude kroutit a maso neskončí v podivném tvaru. Ochucení je stejně důležité a musíte mu věnovat pozornost.

Mnoho profesionálních kuchařů věří citronu, která dokáže krásně zjemnit kuřecí maso. Maso byste měli také osolit několik hodin předem. Přitom ho ale nezapomeňte skladovat v lednici, aby se maso nezkazilo. Řízky vždy smažte na čerstvém a rozpáleném oleji nebo jiném tuku. A smažte maso rychle. Nemusíte ho zakrývat policí. Zároveň si ale dávejte pozor na to, aby bylo maso hotové.

Čtěte také: Lepší a levnější dezert z odpalovaného těsta jste nejedli

Připravte si doma netradiční řízky

Tradičním řízkům se říká vídeňské. Není to ale jediná možnost, jakou si můžete doma připravit. Velmi populární jsou také holandské řízky. Jestli chcete maso zjemnit a vychutnat si zcela jedinečnou chuť, můžete ho předem naložit. Jogurtová marináda mu poskytne dostatečnou krémovost, takže bude výsledek vynikající.

Kuřecí řízky s mandlemi, respektive mandlovými lupínky budou velmi zdravé a chutné. Populární je také panko strouhanka nebo plátku kuřecího masa obalené ve strouhance z kukuřičných lupínků. Cornflakes propůjčí masu velmi křupavý element, se kterým budou řízky mnohem lepší. Dobrou zprávou je, že můžete s řízky experimentovat a vždy si užít trochu jiné chuti.

Zdroj: napivalasztek.com