Bramborová kaše je v Čechách stálice, bez které se neobejde mnoho pokrmů. Navíc patří mezi oblíbené přílohy, a to hlavně mezi dětmi. Ne vždy se vám ovšem podaří udělat tak jemná, hladká a lahodná. Výsledek bude vždy jiný, a to hlavně podle brambor, které použijete. Záleží ale na více věcech. Jakmile dáte vždy všechny dohromady, pokaždé si pochutnáte. Co musíte udělat?
Tajemství nadýchané bramborové kaše
Pro dokonalou chuť i strukturu kaše musíte udělat hlavně čtyři věci. Velmi důležité je vybavení, které použijete. Dále potřebujete správné brambory a také je musíte dobře uvařit. A nakonec je klíčem k nejlepší chuti také finální dochucení celé přílohy.
Vyberte si správné brambory
Na bramborovou kaši jsou nejlepší odrůdy brambor, jako je Yukon Gold nebo Russet, protože obsahují větší množství škrobu. To přispívá ke krémovější struktuře, což je právě u této přípravy velmi důležité. Především Yukon Gold jsou skvělé, protože mají velmi máslovou chuť a vůni.
Příprava brambor
Po výběru brambory oškrábejte, opláchněte a nakrájejte na stejné velké kousky. Vložte je do osolené vody a vařte je po dobu 15-20 minut, dokud nebudou nádherně měkké. To je také velmi důležitý krok, protože polotvrdé brambory nebudou mít tu správnou chuť ani strukturu.
Klíčem je správné vybavení
Většina lidí používá při přípravě kaše klasické šťouchadlo, ale to není nejlepší volba. Mnohem lepší je mlýnek na maso nebo mixér, protože výsledek bude mnohem hladší. Díky tomu nebudou v kaši žádné hrudky, což je u této přílohy největším problémem, když přijde na strukturu.
Dochucení bramborové kaše
Naprostým základem je pochopitelně sůl a pepř. Kromě toho ale můžete pro lepší chuť přidat také strouhaný parmezán, nasekaný česnek nebo špetku muškátového oříšku. Dávejte si jen pozor na to, abyste tyto suroviny do kaše důkladně zamíchali a dochutili tím každé sousto.
Zdroj: novadanas.com